"Marty" drar intresse på Hippson Market

Ett av veckans guldkorn bland annonserna på Hippson Market är femåriga valacken Respect for Fame, e. Skovens Rafael ue. Eighty Eight Keys. Vi ringde upp säljaren Erica Lundqvist för att höra mer om honom.

Text: Annelie Eriksson
Foto: Privat 

Det är med värme i rösten hon beskriver sin häst, som hon precis ska rida ut i skogen för att starta helgen.
– Vi har fött upp honom själva och föder upp lite hästar hemma på mina föräldrars gård i Värmland. Tyvärr kan vi inte behålla alla även om vi hade tänkt att behålla Marty ett tag till, men min graviditet gör det naturligt att sälja honom lite tidigare än jag egentligen vill.

Sedan han var föl har hanteringen varit lätt och hans goda temperament lyser igenom i allt han gör.
– Som unghäst red jag in honom själv i skogen. Jag hade ingen som kunde hjälpa till, men det gick  jättebra, berättar Erica.

En häst som passar många
Många har hört av sig på annonsen och bett om mer information och film på honom. En ryttare har redan hunnit provrida i veckan.
– När jag beskrivit honom så försöker jag berätta om hans goda förmåga att kunna stänga av och på. Jag kan låta en av de treåriga barnen i stallet leda in honom och borsta eller att mamma, som rider en gång om året sitter upp. Sen kan jag rida och då blir han tävlingshäst och elektrisk tills jag ger långa tyglar, då slår han av.

Hans förmåga gör att hon har höga förhoppningar om att han hittar ett bra hem med både uteritter och tävling i framtiden.
– Marty har en väldigt stor personlighet och kan hanteras av alla. Boxgrannen blir nog nöjd av att han flyttar. Han envisas med att möblera om bland täckena på boxen, säger hon med ett skratt. 

Ytterligare hästar till salu
Trycker man på Ericas namn på Hippson Market kommer även två annonser till upp. Hemma på gården i Värmland står nämligen en ettåring och ett dräktigt avelssto som ska säljas.
– Ja, min syster har även hon flyttat till Göteborg, så vi måste banta ner hästarna lite hemma. Avelsstoet fick under 2018 ett stoföl som man väljer att behålla för framtiden, nu är hon dräktig med Cooper vd Heffinck.

Till Ericas annonser