"Täckena funkar perfekt för alla tillfällen!"

Täcken för alla väder och alla tillfällen – finns de? Jadå, Kingsland har flera serier som hästarna trivs i, oavsett väder eller aktivitet. Det kan hoppryttaren Ottilia Lundgren skriva under på!

– Jag använder täckena ur serien Top Notch för utomhusbruk och är supernöjd, säger Ottilia Lundgren.
Det bästa med täckena – utöver att de är stilrena och snygga –  är att kvaliteten är så god.
– De känns tåliga och slitstarka, och jag tycker alltid att hästarna är varma och torra när de kommer utifrån, oavsett väder. Lägger jag på täcket på en fuktig häst efter en träning till exempel torkar den å andra sidan snabbt. Det bildas aldrig fukt under täcket, de andas verkligen, säger Ottilia Lundgren och lägger till att det känns som om hästarna tycker att de är sköna också.


Hästarna trivs bra i Top Notch-täckena från Kingsland.

Kompromissar inte med kvaliteten
Karolina Mossberg, ansvarig säljare för Kingsland i Sverige, håller helt och hållet med om det Ottilia säger.
– Top Notch är verkligen en oerhört högkvalitativ täckesserie.
Precis som Ottilia säger andas de bra och kan läggas på fuktiga hästar och ändå transportera bort fukten. Dessutom är de sydda med en tysk tråd, amantråd, som är att jämföra med björntråd. Det betyder att täckena är slitstarka och tåliga, fortsätter hon.


Fina detaljer som ökar komforten för hästen.

Serien Top Notch finns i olika utföranden och för olika behov. Det finns också ett antal detaljer att bygga på med, precis efter de egna behoven och önskemålen.
– När det gäller Top Notch har vi inte kompromissat med något alls, det är en rakt igenom superkvalitativ produkt.

Fler täcken att variera med
En annan mycket populär serie är Primary Stable Rug. Även dessa täcken är slitstarka och snygga men ligger något lägre i pris än Top Notch. I serien Primary finns fler olika modeller och även här finns en lös hals att sätta av och på beroende på väder och temperatur i stallet.


Ottilias häst Melker Af Herred trivs bra i Primary Stable Rug med hals.

Wool Evolution är ytterligare en serie som är mycket användbar. Täckena är gjorda i en ullmix som är snygg att se på, men som också fungerar väldigt bra. Det finns flera olika modeller och dessa täcken är delvis skapade för träning och en häst i arbete. Ländtäcket är en stor favorit liksom skritt-täcket med ett smakfullt och smidigt knäppe på bringan.


Funktionella och snygga detaljer i Wool Evolution-serien. 

– Även den här serien värmer bra då det behövs, men transporterar också bort fukten om hästen är svettig, berättar Karolina.
Dessutom finns ett snyggt och funktionellt transporttäcke som passar bra både till och från träning men även på tävling.
–Det känns verkligen kul att åka på tävling i dessa täcken när båda hästarna bär dem. Det ser så snyggt, stilrent och prydligt ut!, säger Ottilia Lundgren.

Eklame
Ländtäcke som passar bra både hemma och på tävling.