Sniph listar 5 lyxiga parfymer som tar dig till stallet

Hippson har tidigare skrivit om parfymer med doft av stall, och doftljus som gör hemmet "hästigt". Stall, hö och svettig häst i all ära, men högst tveksamt hur de funkar som parfym för kontoret, dejten eller ens på weekend med tjejerna. Men det finns faktiskt dofter som hämtat inspiration av stall och natur, och som vi vill använda dagligen. Doftexperterna på parfymtjänsten Sniph listar sina hästiga favoriter.

"Upptäck nya dofter med Sniph! Just nu 50 kr rabatt på första månaden med kampanjkoden HIPPSON53"

Hitta din doft!

1. Parfumerie Générale – Suède Osmante 5.1

Vit mocka möter ren luft

Föreställ dig doften av en enhörning i ett drömmigt stall som aldrig behövts mockas. Detta är Suède Osmanthe 5.1 från franska parfymhuset Parfumerie Générale. Goda nyheter för dig som bara vill dofta en gnutta animaliskt och perfekt slitna kläder. Inte fullt lika spännande för dig som går igång på metallverktyg och kaffepannan som bränt lite under din ridtur…

Pris 50 ml: 1050 kr
Pris 8 ml hos Sniph: 159 kr
Läs mer

2. Extrait d'Atelier – Maître Chausseur

Sval metall och starkt kaffe

Doften du möts av när du låtit dina favvo-jodhpurs boots blivit omhändertagna och proffsputsade? Here it is. Norditalienskan Chiara Ronzani extraherar doften hos olika klassiska yrken och låter dig uppleva dem hur du vill. Maître Chausseur (‘Skomakare' på franska) är den svala, rena och kaffetoppade doften som överträffar känslan av nya skor. På riktigt.

Pris 100 ml: 1600 kr
Prova 8 ml hos Sniph: 159 kr
Läs mer

3. Etat Libre d'Orange - Afternoon of a Faun

Sagoskog möter bar hud

Trots att du varit på otaliga föreställningar är det inte säkert att du fullt ut lärt dig njuta av opera och balett. Men den här unisexdoften, inspirerad av sekelskiftesbaletten med samma namn, är garanterad njutning utan pretentioner. Doftar drömskt sensuellt av ekmossa och barbacka på fuktig skogsstig. Sätt av mot otippade äventyr du sent ska glömma.

Pris 100 ml: 1299 kr
Prova 8 ml hos Sniph: 159 kr
Läs mer

4. Le Galion - 222

Dyr sadel mot ljummet spån

Du trodde du hade förlorat den och hade nästan glömt bort. Och så plötsligt minns du var du lade den. Lycka! Parfymen ‘222' från anrika Le Galion är det bortglömda parfymprovet utan namn som gick och blev en mustig trädoft med det lyxigaste av läder. Kompletterar vilken outfit som helst. Till och med favoritstassen för en heldag i spiltan.

Pris 100 ml: 1350 kr
Prova 8 ml hos Sniph: 159 kr
Läs mer

5. Emma S – Barrow Street

Nyslaget hö och sommaräng

Läder hit och läder dit. Blir det för mastigt för din smak? Om du föredrar aningen lättare noter och när det känns krispigt och somrigt finns den gröna Barrow Street, signerad självaste Emma Wiklund under hennes eget skönhetsmärke Emma S. Korsa en läcker eftermiddag på Manhattan med en ljummen svensk sommardag och du har den spännande unisexdoften med tydliga noter av hö.

Pris 50 ml: 499 kr
Prova 8 ml hos Sniph: 159 kr
Läs mer

Prenumerera på lyxiga dofter

Doftexperterna Elisabet Kjellqvist & Tara Derakshan ligger bakom Sniph, den smarta tjänsten som gör det enkelt att upptäcka nya dofter. Varje månad får du en ny utvald parfym från spännande och lyxiga varumärken, som du använder i ett snyggt etui. Du väljer den parfymkollektion som passar dig – från fräscht till riktigt avant-garde – och så sköter doftexperterna på Sniph jakten åt dig. Speciellt för Hippson har Sniph valt ut hästiga parfymer som du faktiskt också kan bära, i såväl som utanför stallet.

"Upptäck nya dofter med Sniph! Just nu 50 kr rabatt på första månaden med kampanjkoden HIPPSON53"

Hitta din doft!

www.sniph.com