6 anledningar till att använda en låneförmedlare när du köper häst

Att köpa en häst är för många en dröm som går i uppfyllelse, men det är också en större investering. Många finansierar sitt hästköp med hjälp av lån, då kan det vara en bra idé att använda sig av en låneförmedlare för att hitta de förmånligaste villkoren. Här listar vi de största fördelarna med att ta hjälp av en låneförmedlare när du lånar pengar.

1. Maximera dina chanser till en låg ränta
För att undvika att hästköpet blir onödigt dyrt krävs det att man jämför lånevillkoren hos flera olika banker och långivare. Genom att använda en låneförmedlare är det mycket enkelt att jämföra låneförslagen i lugn och ro för att hitta det som passar bäst. Eftersom upp till 20 olika banker ger låneförslag samtidigt, tvingas de även ge en låg ränta för att vinna kunder.

2. Slå två flugor i en smäll - baka ihop befintliga lån
Till skillnad från avbetalningsköp, kreditkortsköp eller vanlig hästfinansiering, kan du genom en låneförmedlare som Sambla samtidigt samla befintliga lån och krediter. På så vis kan du i samband med köpet baka ihop alla lån och samtidigt sänka räntan. Färre lån ger också en förbättrad kreditvärdighet, vilket på sikt kan leda till t.ex. lägre bolåneränta. Ett insidertips är att samla alla dina lån hos en och samma långivare, ofta går det få en betydligt lägre ränta beviljad på större lånebelopp!

3. Öka chansen att bli beviljad ett lån
Om hästaffären hänger på att få ett lån beviljat är det dumt att ta risken att bli nekad av sin vanliga bank. Alla långivare har har nämligen olika regler och villkor för när de beviljar lån eller ger avslag. Genom att undersöka möjligheterna till att få ett lån hos flera aktörer samtidigt minskar därför risken att oväntade hinder uppstår när du ska låna pengar.

4. Ta in förslag från flera olika långivare
Oavsett om man lånar till en äldre islandshäst eller en lovande dressyrhingst är det förnuftigt att jämföra bankernas lånevillkor. Idag går det däremot inte att göra på egen hand, eftersom varje långivare tar en helt egen kreditupplysning, vilket medför att din kreditvärdighet försämras för varje nytt låneförslag. Fördelen är att hos en låneförmedlare görs endast en kreditupplysning som kan ge dig förslag från över 20 olika långivare.

5. Samma trygghet som hos banken
Eftersom en låneförmedlare endast förmedlar kontakten mellan dig och banken kan du som kund känna dig helt trygg. Även om låneförmedlaren självklart hjälper dig genom hela låneprocessen så handskas de inte med avtal och utbetalningar. Det krävs även att en låneförmedlare ansöker om tillstånd och godkänns av Finansinspektionen för att få bedriva verksamhet, precis som en vanlig bank.

6. Tjänsten är alltid helt gratis
Traditionellt lägger banker och långivare stora summor pengar på marknadsföring. Genom att anlita en låneförmedlare kan de fokusera på vad de gör bäst och istället betala ut ersättning till låneförmedlaren för att hitta nya kunder. Till skillnad från vad många tror är det därför helt kostnadsfritt att använda en låneförmedlare, eftersom låneförmedlare får betalt direkt av den bank som vinner kunden. Låneförmedlarens ersättning betalas alltså inte av en förhöjd ränta, utan tas från bankernas marknadsföringsbudget.

Klicka här för att läsa mer om Sambla