Sadelmärket Amerigo firar 20-årsjubileum!

Amerigo har sedan starten 1998 ständigt utvecklats med målet att uppnå en mycket hög standard på alla sina produkter.

2018 är ett viktigt år för Amerigo. Det internationellt mycket välrenommerade sadelmärket fyller 20 år.

Ett telefonsamtal från Selleria Equipe i Italien till Menetsattel AG i Schweiz kom för 20 år sedan att lägga grunden för ett väldigt fint samarbete, och blev upprinnelsen till Amerigo-sadeln.

Amerigo såg redan från början till att skapa namn om sig att vara ett märke för ryttare med behov av försklassiga produkter inom ridsportsektorn. Skräddarsydd italiensk tillverkning, förståelse för ryttarens behov och väl utvalda, högkvalitativa material kombineras i Amerigo för att skapa en personligt anpassad sadel inspirerad av vetenskap och forskning – för hästens bästa och med hänsyn till dess biomekanik.


Peter Menet, Amerigo saddle designer.

Varje detalj i tillverkningen övervakas noga av Amerigos mycket kunniga sadeldesigner, Peter Menet, som säger: 
“Vi är väldigt nöjda med hur stadigt Amerigo har vuxit under de här 20 åren. Det fantastiska resultat som vi har uppnått bekräftar att vår design och tillverkningsstrategi är uppskattad av ryttare världen över. Vi investerar kontinuerligt i forskning och utveckling och strävar konstant efter att förbättra våra produkter."

Idag säljs Amerigo i 20 länder världen över och är ett välrenommerat namn inom ridsportsektorn. Amerigos produkter är uppskattade av ett brett spektrum av ryttare inom alla discipliner. Från internationella toppryttare till ambitiösa amatörer på alla nivåer, som uppskattar komfort och passform samtidigt som de strävar efter förbättrad prestation hos sina hästar.

 

Den nuvarande sadelkollektionen består av 30 olika modeller som går att få i många olika utföranden, vilket skapar oändliga möjligheter till unik passform. En ny mycket speciell modell kommer att lanseras för att fira 20-årsjubileet; The Amerigo Masterclass Collection som släpps senare i år är en kombination av förstklassig teknik och trendriktig design.