Anatomiska träns för hästens bästa

Alla ryttare vet att det som ser lekande lätt ut kräver i själva verket absolut perfektion.  Just perfektion har Schockemöhle Sports som mål när det handlar om hästens utrustning. I den här artikeln kan du läsa om hur man med perfektion i åtanke har tagit fram EQUITUS tränset som ska hjälpa till med att skapa harmoni mellan ryttare och häst.

De anatomiska tränsen från EQUITUS sortiment är inte bara iögonfallande utan uppfyller också de allra högsta kraven på passform och funktion. De innovativa delarna av EQUITUS modeller är in till allra minsta detalj anpassat till hästhuvudets känsliga anatomi. Det reducerar tryck på hästens känsliga zoner och garanterar samtidigt optimal rörelsefrihet. En nöjd häst = en nöjd ryttare, så lyder devisen!

Fokus på komfort och detaljer
När du tittar på tränsen och kandaren från EQUITUS är det mest iögonfallande den svängda nosgrimman som är utformat för att undgå den känsliga ansiktsnerven. Även det mjukt vadderade nackstycket är anatomiskt skuret och ger öronen mer rörelseutrymme och avlastar nacken.
Eftersom varje hästhuvud är unikt kan tränset enkelt individanpassas med spännen. Kandaret fästs med de förlängda sidstyckena och en käkrem säkerställer att nosgrimman och sidstycket inte kan kasa in i hästens öga samt stabiliserar bettet i hästens mun.
Tränset är konstruerat så att handens hjälper även ger hästen en mjuk impuls på nosryggen vilket möjliggör extra fina hjälper. En padd skyddar mot skav och tryck från spännena.

Och till slut ännu en god nyhet till alla som planerar för nästa tävlingsstart: Alla EQUITUS-träns och kandar är godkända av såväl tyska ridsportförbundet som av FEI.


Vem behöver ett EQUITUS-träns?
Schockemöhle Sports rekommenderar EQUITUS modellerna särskilt till följande användningsområden:

Unghästutbildning
Då hästen får en mjuk impuls även över nosryggen förstår den unga hästen hjälpen betydligt snabbare än när den bara får impulsen genom bettet – som den unga hästen är ovan vid.

Problem vid framåt – nedåt
Även här hjälper den mjuka impulsen över nosryggen i samspel med den höga komforten från EQUITUS-tränset som genom sitt speciella snitt tar hänsyn till hästhuvudets mer känsliga områden.

Ökad känslighet och problem med nacken
Genom utformningen och den mjuka stoppningen av EQUITUS nackstycke undviks problem i nacken och atlaskotan.

För känsla av välbefinnande Alla ryttare som vill ha ett bekvämt träns till sin häst bör ha ett EQUITUS-träns!


Så fungerar tränset på hästen


1. Det mjukt stoppade nackstycket som är anatomiskt utformat garanterar maximal rörelsefrihet för öronen och nacken samt minskar irritation och tryck.
2. Ett långt och svängt pannband tar bort tryck från området kring ögon och öron.
3. Den svängda nosgrimman kringgår det känsliga området kring huvudet och ansiktsnerven (Nervus Facialis)
4. Knappar möjliggör individuell anpassning för sidstycket
5. Den parallella och flexibla positionen av den nedre käkremmen friar luftvägarna utan förträngning av näshålan.
6. Den direkta fastsättningen av sidstycket i nosgrimman stabiliserar bettet i hästens mun och bidrar till ökad komfort. Utöver det blir bettets inverkan även till en mjuk impuls över nosryggen och optimerar handens hjälper.
7. Böjningen av nosgrimman trycker inte på ansiktsartären och hindrar därför inte blodgenomströmningen till hästens huvud.

Här finner du en sammanfattning av alla modeller från A till Ö. Om du önskar ett träns eller kandar med lack, fårskinn eller kristaller – här finns något för varje smak! Modellerna finns alla i flera färger och storlekar (även Pony och WB-XL).