Anatomiska träns från Schockemöhle Sports ger ökad rörlighet och komfort

De anatomiska tränsen från Schockemöhle Sports förebygger tryck och ger större rörelsefrihet. Designen är framtagen för hästens känsliga huvud, har perfekt passform och högsta möjliga komfort.

Som namnet antyder ligger fokus för tränsen i Anatomic-serien på de anatomiska formerna på hästens känsliga huvud. En färdigformad nosgrimma med anatomisk form ger maximalt utrymme för kindbenen och bettet. Två särskilt användbara detaljer är käkremmarna, som är justerbara på båda sidorna och där sidostyckena kan justeras snabbt och individuellt med hakar. Nackstycket som också är anatomiskt utformat förebygger tryck på nacken, vilket säkerställer komforten för hästen. Träns-serien är en av Schockemöhle Sports bästsäljare.

Tränsen ger ökad rörelsefrihet
Några av toppmodellerna bland de anatomiska tränsen är Equitus-serien. Den innovativa utformningen av Equitus-tränsen bygger på uppbyggnaden av hästens känsliga huvud och förebygger trycket på exakt rätt platser. Tränsen garanterar även optimal rörelsefrihet.
Den böjda nosgrimman är patenterad, och därför världsunik, och ligger inte och trycker mot hästens stora ansiktsnerv. Eftersom sidostyckena är fästa vid nosgrimman ligger bettet stabilt i hästens mun. Dessutom överförs tyglarnas rörelse som mjuka impulser till hästens nos, vilket ger mycket känsligare och effektivare hjälper och förhållningar.

Mjuka detaljer som inte klämmer
Det mjukt vadderade och anatomiskt formade nackstycket förebygger tryck på nacken och gör att öronen kan röra sig fritt. Dessutom ger nosremmens nya position hästen utrymme för att andas – bokstavligt talat! Det svängda pannbandet har en elegant look samtidigt som det har en bred passform som förhindrar att hästen nyps i öronen och området runt ögonen.
Alla träns och kandar i Equitus-serien är certifierade av German Equestrian Federation (FN) och FEI, vilket gör att de är godkända för nationella och internationella hästtävlingar. 

 
Bilden är klickbar om du vill se den i större storlek. 

1. Mjukt vadderat nackstycke med anatomiskt, framåtriktat snitt ger rörelsefrihet för nacke och öron, vilket undviker irritation av ligamentum nuchae.

2. Brett och svängt pannband förhindrar att hästen nyps i öronen och området runt ögonen.

3. Böjd nosgrimma förebygger tryck på den stora och känsliga ansiktsnerven (nervus fascialis).

4. Snabb och individuell anpassning med fasta knappnitar.

5. Flexibel placering av nosremmen ger obehindrad andning och fria luftvägar.

6. Sidostyckena är fästa direkt på nosgrimman och stabiliserar bettet i hästens mun, vilket ytterligare förbättrar komforten. Förhållningar och hjälper som ges via bettet ger en mjuk impuls i nosen och förenklar och förbättrar kommunikationen med hästen.

7. Remmarna på nosgrimman är öppna precis över ansiktsartären, vilket ger obehindrad blodcirkulation i hästens huvud.