Ansökan öppen till DressagePower Academy 2020: "För dig som siktar mot toppen"

Är du en ung dressyrryttare som siktar mot toppen? Eller känner du någon som passar in på beskrivningen? DressagePower Academy söker nu nästa generations dressyrryttare som vill satsa mot de högsta klasserna och landslaget. – Vi har precis börjat ta emot ansökningarna för nästa år och ser fram emot att få många duktiga ryttare i vårt utbildningsprogram, säger Kristian von Krusenstierna och Peter Härnstam.

DressagePower Academy är den största utbildningssatsningen för barn och ungdomar i svensk ridsports historia. I år har 60 unga och duktiga tävlingsryttare i dressyr mellan 12 och 21 år, tillsammans med en förälder, gått detta skräddarsydda utbildningsprogram – där teori blandas med coachning i en rad olika ämnen. Nu kan du söka till DressagePower Academy 2020.
    
Optimera vägen mot toppen
Det övergripande målet med DressagePower Academy är att se till att Sverige på sikt tar fler mästerskapsmedaljer.
– Nu letar vi efter nya ryttare som vill vara med på vår resa. Vi öppnar också ansökan för påbyggnadsåret och hoppas att många av årets deltagare vill fortsätta att sikta mot toppen tillsammans med oss, säger Peter Härnstam, som tillsammans med Kristian von Krusenstierna är en av initiativtagarna till satsningen.
Både Kristian och Peter är dressyrryttare med långa meritlistor. I sina arbeten har de mött ekipage som har satsat mot toppen men som inte har nått hela vägen.
– Vi ser att det finns stora kunskapsluckor. Många köper en ponny eller häst väldigt tidigt och har inte den breda kunskap som krävs för att kunna göra en lyckad satsning mot toppen. Det kan vara ryttare som inte har tänkt på vikten av en korrekt foderstat eller som inte har förberett sig optimalt inför till exempel ett meeting, säger Kristian och fortsätter:
– Både jag och Peter har erfarenhet från ridskolan och vet vilken kunskap ridskoleeleverna får med sig. När tiden på ridskola blir allt kortare behöver vi se till att de unga ryttarna får både rätt och tillräckligt mycket kunskap.
  

60 härliga ungdomar och lika många föräldrar har i år deltagit i DressagePower Academy. Nu går det att söka till nästa års utbildningsprogram.
  

Kristian von Krusenstierna och Peter Härnstam startade sin dressyrsatsning DressagePower 2014, med tävlingsserier i dressyr på olika nivåer. I år utökades satsningen med DressagePower Academy.
    
Var och en får personlig hjälp
DressagePower Academy är en avsutten satsning med tre fysiska träffar under året, samt tio interaktiva utbildningstillfällen via tevesändning och chatt. Varje deltagare får personlig hjälp när det gäller fysisk träning, mental coachning och foderrådgivning.
För DressagePower Academy är teamet viktigt, så vid varje träff ska en förälder eller annan vuxen person delta. Vid sidan av kunskap får deltagarna en mängd fina gåvor från sponsorer, som till exempel profilkläder till teamet och hästen, men framför allt tillgång till ett stort nätverk inom ridsporten.
– Att lyckas inom dressyr är som att lägga ett pussel. Jag ser akademin som ett fantastiskt tillfälle att lära sig och att få kunskap inom alla dessa bitar, säger Therese Nilshagen som är landslagsryttare i dressyr och en av DressagePower Academys ambassadörer.
  
Läs mer om och ansök till DressagePower Academy på hemsidan: www.dressagepower.se/academy

Fyra korta frågor om DressagePower Academy
 
Vem kan söka till DressagePower Academy?
– Vi vänder oss till dig som är 12 till 21 år gammal, tävlingsinriktad och med viljan att utvecklas mer. Kanske drömmer du om att rida i landslaget eller så rider du redan där och vill nå bättre resultat. Vi är också stolta över att kunna erbjuda pararyttare plats i akademin, säger Peter.
– Även om den ponny eller häst du har i dag inte kan ta dig hela vägen till landslaget så kan du vara med i DressagePower Academy. Bara du har viljan och ambitionen att satsa helhjärtat mot toppen, säger Kristian. 
  
Behöver jag ha en egen ponny/häst?
– Du behöver ha tillgång till en ponny eller häst, men du behöver inte äga den. Kanske samarbetar du med en uppfödare eller ägare, säger Kristian.
  
Hur viktigt är det egentligen med avsutten träning?
– Det är inte alltid den som har bäst ponny eller häst som når mest framgång. På tävling är det snarare den som har det bästa upplägget och är mest förberedd som vinner, säger Peter.
  
Varför behöver en vuxen vara med på träffarna?
– Föräldrarna är jätteviktiga. Det är föräldrarna som skjutsar till träning, det är oftast de som sitter i bilen direkt efter tävling och som är barnets närmaste bollplank. Det är viktigt att föräldrarna förstår vad som krävs för en lyckad tävlingssatsning, säger Kristian.