Äntligen biljettsläpp till Gothenburg Horse Show: "Varje dag ska vara en publikfest"

Gothenburg Horse Show 2019 blev en succé utan dess like. Fullsatta läktare, svenska segrar och en stämning som bara Scandinavium-publiken kan frambringa. Känslan av att taket skulle lyfta infann sig flera gånger. Men, nu är det dags att blicka framåt mot GHS 2020 och återigen kommer arenan att fyllas av den passionerade och kunniga publik som Göteborg är känt för över hela världen.

Under 2020 års Gothenburg Horse Show kommer evenemanget återigen att bjuda på världscupklasser i både hoppning och dressyr. För hoppningens del är det dessutom den sista deltävlingen av västeuropeiska världscupligan, vilket innebär att vi efter den avslutande klassen i Göteborg vet vilka ekipage som är kvalificerade till finalen i Las Vegas i april 2020.
  
Både toppsport och familjeshow
Förutom Longines FEI JUMPING WORLD CUP™ och FEI DRESSAGE WORLD CUP™ kommer det även att bjudas på prestigefulla Gothenburg Trophy, samt flertalet internationella hoppningar. Erika Olsson, ansvarig projektledare från arrangerande Got Event, berättar: 
– I och med tävlingens höga status internationellt lockar vi världseliten i både hoppning och dressyr, men vi vill också ge möjligheten för juniorer, young riders och U25-ryttare att rida i det här sammanhanget.
Genom klasser som Morgondagens Vinnare, GHS Young Rider Cup, Sverigeponnyn, SWB Trophy och inte minst Lövsta Future Challenge ges det möjlighet för Sveriges bästa unga ryttare och som unga hästar – att tävla i Scandinavium.
– Publiken får därigenom chansen att få se våra nästa stjärnskott samlade under ett tak, både hästar och ryttare.
Erika fortsätter:
– Vi försöker också vinkla programmet så att det passar hela familjen, genom ett antal olika showinslag såsom tempohöjande Mounted Games och agility. Under onsdagen lägger vi in ännu fler familjeinriktade aktiviteter, målet är att varje dag ska vara en publikfest.
  
Biljettsläpp den 17 oktober 2019
I samband med att de västeuropeiska världscupligorna har premiär under vecka 42 släpps även biljetterna till Gothenburg Horse Show 2020. Kvaltävlingarna för unga ryttare och unga hästar pågår runt om i Sverige just i detta nu, och i samband med det intensifieras även intresset – fler börjar planera sitt besök. Den 19–23 februari 2020 är datumen att lägga på minnet.
Till 2019 års upplaga var biljetterna helt slutsålda långt i förväg och många stod tyvärr utan biljetter.
– Vi rekommenderar därför att vara ute i god tid och inte riskera att stå utan biljett i år igen, avslutar Erika Olsson. Vi ses i Scandinavium!


Världsettan Steve Guerdat är en av de ryttare som hyllar Scandinavium-publiken. På Alamo vann han världscupfinalen i Göteborg 2019, med Martin Fuchs som tvåa och Peder Fredricson som trea. Foto: Tommy Holl

Läs mer om program och biljetter här