Årets julklapp: Begagnade häst- och ridprylar

Det är mindre än fyra veckor kvar till jul och dags att börja fundera över julklappar till nära och kära. Inom handeln har "det återvunna plagget" utsetts till Årets julklapp 2018 och vad passar då inte bättre än att köpa begagnade hästprylar även till stallkompisen eller favorithästen? Både ekonomiskt och miljövänligt! 

1. Det första julklappstipset från Hippson Market är en figursydd tävlingskavaj från populära Animo, i storlek 36. Den är marinblå och har diamanter vid krage, ärmslut och fickor. Materialet är stretchigt och formar sig bra efter olika kroppstyper.  
Till annonsen

2. Vilken dressyrryttare önskar sig inte en dressyrsadel? Denna Pfiff Amaretto köptes 2010 och har mjuk sits med rejäla stöd för skänklarna. Modellen är 16,5 tum i sitsen och har en bred kanal. Snacka om fyndpris! 
Till annonsen

3. Det tredje tipset handlar om ett tvådelat bett från omåttligt populära Sprenger. Bettet är tillverkat i aurigan, vilket sägs öka hästens salivutsöndring och göra att den söker ett fint stöd. Bra julklapp till stallkompisen?
Till annonsen

4. Till den yngre ryttaren kan månne dessa helt nya ridbyxor från Kingsland passa. Byxan är designad i snygg jeansmodell, är stretchig i tyget och i storlek 160. 
Till annonsen

5. Till hästen kanske detta Bucas-täcke är den perfekta julklappen? Modellen heter Smartex turnout och är fodrad med 300 grams fyllning, täcket har avtagbar halsdel och kryssgjordar.
Till annonsen