Årets We Love Horses-kollektion är här: "Passar att användas i och utanför stallet"

Jackor, västar, tröjor och för första gången en tävlingskavaj. Nu är årets We Love Horses-kollektion från H&M här – med kläder för dam, herr och barn. – Vi har hämtat inspiration från hela sporten, säger designchef Lena Baad-Heimer.

Årets We Love Horses-kollektion från H&M, inför Sweden International Horse Show, är inspirerad av preppy college-stilen – med en modern twist och inspiration från ridsporten. Plaggens accentfärger går i rött, vitt, marinblått och grönt.
– Vi har baserat kollektionen på sådant som redan finns i vårt ordinarie sortiment. Sedan har vi skapat en story för att få en kollektion som passar för att användas i och utanför stallet, där vi har specialanpassat vissa plagg, säger Lena Baad-Heimer.
  
Har anpassats för ridning
Till exempel har en dunjacka för damkunden anpassats till ett liv i stallet och för ridning, genom att göra jackan något längre. Den har även försetts med sprund baktill och tvådelad dragkedja.
– Genom att vi har gjort den något längre än ordinarie modell, samt öppningsbar, täcker den låren och fungerar att rida i. Vi satsar även på riktigt dun i våra jackor, säger Lena.
Största nyheten i kollektionen är att H&M släpper sin allra första tävlingskavaj för dam. Den är inspirerad av den kavaj som Malin Baryard Johnsson tävlar i under höst- och vintersäsongen.
– Vi vill kunna erbjuda kunden en modern produkt till ett bra pris, som går att tävla i och som är av god kvalitet. Kavajen är tillverkad i ett stretchigt material som gör den smidig att rida i, säger Lena.


Foto: Eric Broms
 
"Allting är snyggt och skönt"
Likt förra året är H&M:s sponsorryttare Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson frontfigurer för merch-kollektionen. I år har de även fått sällskap av sina adepter genom Malin Baryards stipendium 2019, Ingemar Hammarström och Janelle Larsson.
– Jag har inte gjort något liknade tidigare men plåtningen var väldigt rolig, även om det var ganska mycket väntan under dagen. Det var lärorikt att få vara med och se hur en fotografering går till. Kollektionen tycker jag är väldigt fin och passar såväl till ridning som i vardagen, säger Ingemar.
Även Janelle deltog vid sin första modefotografering.
– Det var kul och själva fotograferingen var ganska avslappnad. Man skulle inte stå och titta in i kameran, så det gjorde det lite enklare. Jag tycker att kollektionen är väldigt cool med fina kläder, dessutom kändes allting snyggt och skönt, säger hon.


Kollektionen fotograferades i centrala Stockholm.

Finns att köpa online
We Love Horses-kollektionen innehåller främst överdelar i form av jackor, västar, t-shirts och sweatshirts för såväl dam, herr som barn. Det finns också accessoarer i form av ridstrumpor, en mössa och en shopper. Samtliga produkter finns att köpa online från och med den 5 november, samt i H&M:s pop up-butik i Friends arena under Sweden International Horse Show.

Till kollektionen