Ariat – redo från topp till tå för den kommande ridsäsongen

Ariat har alltid haft som mål att utveckla och använda teknik i så stor utsträckning som möjligt för att förbättra kläder och skor i sina kollektioner. Den kommande säsongen är inget undantag, med fokus på avancerade material som bibehåller värmen, har vattentäta membran och tejpade sömmar samt reflexkomponenter för ökad säkerhet.

När vi rider eller promenerar är det alltid viktigt att synas, och när vi nu går mot mörkare tider blir detta ännu viktigare. I år har Ariat använt tekniken för att hjälpa ryttare med säkerheten genom att utöka kollektionen med fler reflexkomponenter. Både Periscope Pullover och Prevail Performance Tights har reflexpaneler för ökad synlighet i mörkret.

Med innovativ textilteknik som skyddar mot väder och vind är Periscope Pullover perfekt att dra på sig i sista minuten när det blir oväder. Som en del av AriatTEK® Cold Series hjälper den till att hålla dig varm medan sidopaneler i jersey och mesh-fodring ger komfort och rörlighet. Med dubbel dragkedja i halsen för att enkelt kunna dras på är det ett perfekt tillskott i garderoben för alla ryttare.
Genom att kombinera kompressionsmaterial med fleece för en attraktiv passform och ypperlig värme känns Prevail Performance Tights riktigt sköna, som också bidrar till en ökad säkerhet med reflexpaneler. Moisture Movement Technology™ ventilerar bort fukt från huden för en torr och skön känsla medan Hex Grip-knälappar eller helsäte ger ett optimalt grepp i sadeln.
  
Två nya jackor i kollektionen, Veracity H2O och Momento H2O har slitstarka vattenavstötande egenskaper som härmar naturen genom att använda kolväten i stället för fluorpolymerer för att göra jackorna vattenavstötande. Den här vattentäta EcoDRY™-textilen är miljövänlig och ger skydd mot väder och vind utan skadliga och miljöfarliga kemikalier. Utöver tejpade sömmar har båda jackorna också Ariats populära Cold Series-teknik som håller kroppskärnan varm medan Climate Insulation™ ger optimal lättviktskomfort och värme. Löstagbar huva, sidoventilering och dubbel dragkedja kompletterar den eleganta och smäckra formen.

Det blir kallare framöver och alla ryttare vet hur viktigt det är att hålla sig varm, och lager på lager är en modern succé. I Ariats kollektion finns ett antal Cold Series-toppar som är utformade för att hålla dig varm och skön. Ett av de underlagren är den uppdaterade Lowell 2.0. Den här toppen är tillverkad i mjuk, borstad stretch-jersey och har Moisture Movement Technology™ som ventilerar bort fukt från huden och ger en torr och skön känsla. Det här praktiska innerlagret har också eleganta element, med paneler som ger finare kontur, halvpolo och tumhål.
  
I dagens ostadiga väder behöver ryttare en stövel som kan ge enastående prestanda både i sadeln och på marken. Bromont Pro H2O Tall Boot och Paddock Boot har en unik Waterproof Pro™-membrankonstruktion som utgör en ogenomtränglig barriär och ger slitstarkt och hållbart skydd. Primaloft®-isolering minimerar värmeutstrålningen medan en termoinnersula gör att ryttarens fötter alltid hålls varma. Avancerad stabilitet och komfort levereras via Ariats ATS Pro® Technology-fotbädd som bidrar till ytterligare prestanda både i sadeln och på marken.

En annan stövel som är försedd med Ariats ATS Pro® Technology för heldagskomfort och slittålighet är klassikern Coniston Pro GTX Insulated. Den här stöveln är perfekt för livet på landet och har 200 gram Thinsulate™-isolering som håller värmen även när det är som kallast samt ett Waterproof Pro™-membran som håller fötterna torra i alla väder.

Wythburn H2O Insulated är en stövel som är framtagen för de kallaste dagarna. Den är också försedd med ett Waterproof Pro™-membran som skyddar mot regn, snö och fukt. Stövlarna hålls varma utan att bli klumpiga med hjälp av 200 gram Thinsulate™-isolering, där luftfyllda mikrofibrer bibehåller värmen. Wythburn är en utmärkt vinterstövel för den som älskar att vara ute i naturen.

Oavsett vad du behöver skydd från den här säsongen så har Ariat tekniken som kan göra jobbet så att du kan njuta av utomhuslivet. 

Mer information om Ariats omfattande utbud av skor och kläder finns på www.ariat.com och du kan följa Ariat på Facebook eller Instagram.