Avsedd för kvinnor: Så funkar stigbygeln som kombinerar säkerhet, elegans och funktion

Safety First är stigbyglar avsedda för kvinnor – både proffs och vanliga entusiaster. De är utformade för att göra ridningen säker, komfortabel och elegant. Du hittar dem hos Safe Riding som både utvecklar och tillverkar dem.

Stigbygeln är tillverkad i en särskild magnesium- och aluminiumlegering, vilket gör den både tålig och mycket lätt. Ridningen blir därigenom trevligare och säkrare även vid mycket hög dynamisk belastning.
En kromfinish ger stigbygelns yta extra lyster. Dessutom blir den mer slitstark.
Tenuta Montemagno Horses, ägare till Safe Riding, har säkerhet som högsta prioritet, vilket visas tydligt genom ett antal internationella patent. Ramen öppnas åt alla håll i 90 grader så att ryttarens fot omedelbart släpps fri vid ett fall.

Vinkeln ger komfort 
Komforten garanteras med den dämpade fotbädden som ger både stötdämpning och en känsla av total säkerhet i alla förhållanden, även vid tävlingar. Liksom S1 har nya S2 Safety First utformats med en böjning på 45 grader för att ge hästen bättre komfort och ryttaren optimal hållning.

Avancerade detaljer ger elegant finish
En grundläggande och förfinad design samt skydd i många olika utformningar gör nya S2 Safety First-stigbygeln till den perfekta lösningen för kvinnliga ryttare som fokuserar på såväl estetik som tekniska detaljer.
S2-stigbygeln är tillgänglig i tre nya färger, alla med kromfinish: Silver Chrome, Satin Copper och Santorini Black, vilket ger stora möjligheter att matcha med anpassade skydd som finns i många olika färger och finish-material.
Följande fyra olika serier av skydd är tillgängliga:
– Contemporary, med attraktiva färger
– Flags, representerar ryttaren och dennes land
– Premium, med mycket stort detaljfokus
– Luxury, för en helt unik stil

Detta är Safe Riding
Safe Riding är helägt av Tenuta Montemagno Horses och bygger på grundarens expertis inom hästuppfödning och passion för ridning. Detta italienska företag har som mål att hjälpa alla ryttare i världen att kunna rida säkert, med hög komfort och stor elegans.
2016 lanserade Safe Riding sin första produkt, stigbygeln S1 Safety First, uppfunnen och utformad av ryttare för ryttare. Detta innovativa system, helt utvecklat i Italien, kombinerar säkerhet, komfort, elegans och oändliga anpassningsmöjligheter.
Sedan 2018 har Safe Riding varit officiell sponsor för FISE, Italian Federation of Equestrian Sports.

logo_SafeRiding_DEFINITIVO