Behovet av pengar är större än någonsin i ridklubbar

Resultatet av Törebodas försäljning av strumpor, underkläder och linnen blev foder och en ponny. Töreboda hästklubb i Västergötland ville köpa en ny ponny till ridskolan och betala för det dyra fodret. De har därför sålt underkläder för att samla in pengar. Till sin hjälp har de haft två ridlärare, som också agerade ridande underklädesmodeller.

Hej Gustav! Berätta, varför säljer klubben just underkläder?

Behovet av pengar är större än någonsin i ridklubbar över lag med tanke på det dyra fodret – vi behövde göra någonting för att täcka detta behov. Att det blev just underkläder är för att vi själva gillar produkterna och kan stå för dem, samt att förtjänsten blir högst med Newbody. Det är ett väldigt tryggt val helt enkelt.

Lyckades ni samla in tillräckligt med pengar?

Ja, verkligen. På tre försäljningar lyckades vi samla in över 50 000 kronor – vilket räckte till en viktbärande, maxad D-ponny och vi fick dessutom pengar över till foder.

Vad var det som gjorde att det gick så bra?

Självklart har vi använt katalogen och tagit med den till våra arbetsplatser och så – men vi har också använt oss av vår webbshop. Vi har delat den där vi kan, som Facebook, mail, Messenger och så.
Det har varit väldigt smidigt. När vi sålde andra och tredje gången var alla våra kunders uppgifter sparade från första försäljningen – så det var bara att kontakta dem igen.

Vad har du för tips till ridklubbar som behöver pengar till sin verksamhet?

Gör någonting aktivt. Försök att samla in pengar på något sätt. Vi använde oss av Newbody – eftersom vi gillar produkterna och det är så enkelt – men det finns såklart massor med andra sätt. Ett annat tips kan ju vara att ta så fina bilder som vi tog, haha.

Just det, vems idé var bilderna?

Det var vår kanslist Anita Augustsson som kläckte idén att Newbody kunde skänka några kläder som vi kunde fota i. Sedan lade vi in bilderna i den webbshop vi fick av Newbody och delade den på bland annat Facebook. Det blev ju väldigt uppmärksammat.