Bergåkra-hästar till salu: "Hade varit roligt att se henne på banorna i framtiden"

Unghästutbildaren och tävlingsryttaren Cecilia Bergåkra har jobbat med flera olika typer av hästar, främst inom dressyr men även inom hoppning. Just nu är fyra Bergåkra-hästar till salu och du hittar dem på Hippson Market.

Cecilia Bergåkra, 18, har en imponerande meritlista med medaljer från bland annat SM och NM som young rider. Hon har även vunnit i Falsterbo ett flertal gånger och blev historisk som den yngsta svenska ryttaren att rida Grand Prix i dressyr, när hon var 14 år. Hon har även utbildat två hästar upp till Grand Prix nivå – innan hon själv fyllt 18 år. Hon var även med och tog EM-brons som Young rider både 2017 och 2019, samt var bästa svensk vid mästerskapen.
Just nu säljs fyra hästar från familjen Bergåkras stall.

Varierande åldrar och storlekar
Det är två unghästar inom både hoppning och dressyr som säljs, samt två B-ponnyer som ridits av Cecilias lillasyster, Olivia Bergåkra.
– Det är min lillasysters sista tävlingsår på B-ponny, då hon växer ur dem nu när hon fyller 13, så det är därför de ponnyerna säljs just nu, säger Cecilia.
Bergåkras Cornetto är en av B-ponnyerna som ska säljas. Det är familjens egen uppfödning som har tävlat framgångsrikt inom både dressyr, hoppning och fälttävlan med Olivia Bergåkra. Även B-ponnyn Munsboro Goran har tävlats framgångsrikt i alla tre grenar tillsammans med systern.

Både hoppning och dressyr
Cecilia säljer även två unghästar, varav den ena är en hopphäst. Inflame är ett 6-årigt sto e. Falaise De Muze – Calato.
– Jag är ju främst dressyrryttare och vill därför sälja henne till en satsande hoppryttare. Det hade varit roligt att se henne på banorna i framtiden, säger Cecilia.
Bergåkras Amonucerus är ett 4-årigt sto e. Bergåkras Amaranth 1282.
– Jag tror att hon är en perfekt allroundhäst som passar flera typer av ryttare, säger Cecilia.

Läs mer om hästarna i annonserna nedan på Hippson Market: