Bucas Therapy-täcken stimulerar blodcirkulation i hästens kropp och rygg

Recuptex-materialet i Bucas Therapy-produkter är tillverkat i ett extremt finmaskigt nät av rostfritt och reflekterande stål. Det stimulerar blodcirkulationen och syregenomströmningen i hästens kropp och rygg, vilket förbygger svullnad och inflammation samt främjar snabbare läkning.

Täcket kan ligga på hästen dygnet runt, sju dagar i veckan vid behov eftersom det inte är ett magnettäcke. Men Bucas rekommenderar att du successivt ökar och övervakar användningen av Recuptex Therapy-täcket i början.
  
Inför ridning eller vid ryggproblem
Dessa täcken är perfekta för uppvärmning inför ridning, inte minst för hästar som har haft ryggproblem eller som behöver lite tid för att bli uppvärmda. Materialet har även visat sig ge en helt naturligt påskyndad återhämtning efter vissa lindrigare problem. Recuptex-egenskaperna kan int tvättas ur.


Före och efter fyra timmar med Recuptex Therapy-täcket.
  
Finns även i svalare variant
Bucas Therapy Light-täcket är idealiskt vid mildare väder under våren, sommaren och hösten. Det har samma egenskaper som det vanliga Recuptex-täcket, men har tunn mesh nedtill – som bidrar till cirkulation runt hästkroppen när det är varmt och fuktigt.
Modellen har klassiskt snitt (halstäcke säljs separat) och finns i storlekarna 85/3'6–170/7'2.
Halstäcket Bucas Therapy Neck kan användas för att få en helkroppseffekt. Recuptex-materialet täcker då hästens mankam, vilket bidrar till bättre blodcirkulation i det området. Det silkeslena fodret mot manen förhindrar skav. Halsstorlekar: S–XL


Bucas Therapy Light

Ländtäcke med Recuptex
Bucas Therapy Quarter Sheet bidrar till ökad blodcirkulation och ger snabbare uppvärmning av musklerna när du rider. Materialet reflekterar tillbaka värmen till kroppen på ett naturligt sätt. Det är idealiskt för hästens uppvärmning och bidrar till snabbare återhämtning i musklerna. Täcket är vattentätt och ventilerande, och har ripstop-överdrag. Finns i XS–XL.


Bucas Therapy Quarter Sheet.
 
Schabrak för bättre cirkulation
Bucas Therapy Saddle Pad i Recuptex-material ger snabbare uppvärmning av musklerna och bidrar till bättre blodcirkulation i dem. Materialet bidrar även till långsammare nedkylning vilket kan förebygga ansamling av mjölksyra, något som kan vara ett problem för vissa hästar.
Fodret tar upp hästens svett utan att störa Recuptex-materialet. Schabraket finns tillgängligt i Bucas Therapy-färgerna navy och orange, i dressyr- samt allround- och hoppmodell. Hög manke och formad bakre del ger detta schabrak en komfortabel passform.


Bucas Therapy Saddle Pad.
  
Täcke som passar hunden
Bucas Therapy Dog Rug bidrar till bättre blodcirkulation i hela hundens kropp, täcket värmer upp musklerna och kan bidra till att förebygga svullnad och inflammation. Det är idealiskt för alla hundar, särskilt de som arbetar samt äldre individer. Täcket är vattentätt och ventilerande, med ripstop-överdrag och justerbart skydd för magen.
Finns i storlekarna 30 cm/12"–75 cm/30".


Bucas Therapy Dog Rug.
  
Till hundbädden
Bucas Therapy Dog Bed Topper är utformad för att ligga ovanpå din nuvarande hundsäng. Har fyra lager foder, med Recuptex-materialet i mitten. Recuptex bidrar till att öka blodcirkulationen i hela kroppen, till att värma upp musklerna och förebygga svullnad och inflammation medan hunden vilar på sängen.
Är idealisk för alla hundar, särskilt de som arbetar och äldre individer. Kan tvättas i maskin vid 30°C. Finns i fem olika storlekar, från XS till XL.


Bucas Therapy Dog Bed Topper.
  
Se film om hur materialet fungerar: