Bygg en egen hinderpark utan att kompromissa med kvalitet och säkerhet

Fullskalig hinderpark eller det allra nödvändigaste? Tack vare samarbetet med brittiska Jump4joy kan Ydre-Grinden erbjuda ett komplett utbud av hindermaterial gjort av återvunnen plast, utan att tumma på vare sig kvalitet eller säkerhet.

– Att det jag jobbar med håller hög kvalitet på flera plan är viktigt för mig, säger Ydre-Grindens Marita Hjelm som förutom hindermaterial även erbjuder hela stallbyggnader, inredningar, lösdrifter, uteboxar, staket och olika stalltillbehör.
– Jag fungerar som kundens bollplank och är med i hela processen, från första idé till färdigt resultat.

Börja med det allra nödvändigaste
Att ha en fullskalig hinderbana hemma är inte alla förunnat men några bommar, ett par block och hinderstöd brukar kunna glädja även den mest inbitna dressyrryttaren. Den som inte vill köpa ett färdigt hinderpaket på en gång ska kunna börja i det lilla för att sedan kunna komplettera allteftersom.
– Själv började jag med några bommar, ett par hinderstöd och kavalettiblock. Man kommer ganska långt med det som hobbyryttare på hemmaplan, säger Marita som även arbetar som domare och överdomare i hoppning.


Några stöd, bommar och block kan räcka för att få till en egen hinderpark som håller för många övningar. 

Hög kvalitet och smart material ger möjligheter
För Marita är det viktigt att kunna arbeta med kvalitet, oavsett investeringens storlek ska man känna sig trygg i att det man köpt håller för att användas, inte bara nu utan under lång tid framöver. Det ska dessutom vara säkert och tryggt för både två- och fyrbenta – och det är Ydre-Grindens hindermaterial.
Bomhållarna går till exempel att få som FEI-godkända säkerhetsbomhållare. Hinderstöden är rejäla och testade i vindtunnel med bästa resultat på marknaden. Trots den dokumenterade stabiliteten väger stöden bara 5,5 kilo och är enkla att flytta runt. De är dessutom höjdmarkerade med hål åt flera håll, vilket ökar kombinationsmöjligheterna.
– Du kan kombinera och göra flera olika hinder utan att egentligen ha tillgång till särskilt mycket material. Det gäller även terränghindren som måste vara extremt säkra och robusta, samtidigt som de ska vara enkla att flytta. Vi lämnar fem års garanti på allt hindermaterial, berättar Marita.

Bommarna är vattentäta
Efter en väldigt regnig vårvinter är det extra bra att veta att de plastöverdragna bommarna har helt täta ändar och fasta färgfält med svetsade skarvar.
– Det gör att bommarna behåller sin vikt eftersom fukten inte kommer in. Plasten är dessutom UV-resistent så bommarna håller färgen i många, många år. Vi har ett standardutbud vad gäller färger med snabb leverans. Har man särskilda önskemål löser vi det, men då blir leveranstiden längre, säger Marita och berättar att bommarna finns i två olika viktklasser – mellanviktsbommen på 8–10 kilo och tungviktsbommen på 10–12 kilo.

Skräddarsytt för den som vill 
Den som vill kan få hjälp med specialdesignade hinder, exempelvis ett eget gårdshinder eller kanske ett sponsorhinder.
– Vi hjälper dig med designen och arbetar fram ett förslag. Du kan välja olika infångare och olika utfyllnader för att sätta din egen, eller sponsorns, prägel på hindret.
På Ydre-Grindens hemsida finns hela utbudet presenterat och det är lätt att beställa det man önskar. Behöver man råd och tips går det utmärkt att vända sig direkt till Marita.
– Jag och mina kollegor är bara ett telefonsamtal bort.
 
Nyfiken? Läs mer om utbudet hos Ydre-Grinden