Dubbla världscupfinaler i Göteborg 2019

Med de svenska framgångarna från VM i Tryon i färskt minne är det nu dags att vända blicken mot Gothenburg Horse Show och nästa stora kraftmätning för världens bästa ekipage. Den 3 till 7 april 2019 bjuds vi på världscupfinaler i både hoppning och dressyr i Scandinavium.

För ryttarna är världscupen den mest prestigefyllda tävlingen som går att vinna inomhus, vilket gör att trycket är högt på de åtråvärda finalplatserna. Programmet kommer förutom finalerna även att bjuda på intressanta unghästklasser och ungdomsklasser där vi får se Sveriges framtidsryttare göra upp, likväl som de populära showinslagen som Mounted Games och agility.

Patrik Fredriksson är projektledare på Got Event som arrangerar Gothenburg Horse Show. Han säger så här om 2019 års tävlingar:

"Att få förtroendet att återigen få arrangera världscupfinalerna i både hoppning och dressyr är verkligen helt fantastiskt och vi är väldigt glada att kunna erbjuda Scandinaviumpubliken tillfället att se världseliten på så nära håll. Vi jobbar just nu hårt för att leva upp till förväntningarna, samtidigt som vi vill fortsätta att utvecklas som evenemang och verkligen erbjuda något alldeles extra för både ryttare och publik."

Årets tävling inleds på onsdagen med hoppning, då vi får se några av landets mest talangfulla unghästar i SWB Trophy. Det blir även taggade ponnyer och ponnyryttare i Sverigeponnyn likväl som våra framtidstalanger i Krafft Young Rider Cup och Morgondagens ryttare. Onsdagen kommer vi också för första gången få välkomna ner publiken på sanden för att få känna känslan av att befinna sig mitt i händelsernas centrum. "Open Arena" är ett nytt koncept under onsdagens eftermiddag, tillsammans med de omåttligt populära showinslagen som Mounted Games och agility.

Under torsdagen gör de internationella hoppekipagen entré i första kvalet till Longines FEI World Cup™ Jumping och två andra hoppklasser går av stapeln för de internationella ryttarna. Det bjuds även på våra ungdomsklasser, samt första omgången av Lövsta Future Challenge Unga Hästar. Här får Sveriges bästa 7-åringar känna på hetluften i Scandinavium och möta de internationella ryttarnas talangfulla 7-åringar. En riktig värdemätare för de svenska ekipagen, som traditionsenligt brukar visa svensk hoppsport från sin allra bästa sida.
Torsdagen bjuder också på seminarium i Premium Lounge med temat ledarskap. I paketet ingår även lunch samt presentation av evenemanget från tävlingsorganisationen. Passa på att inspireras i hur du kan utvecklas ännu mer som ledare!

Under fredagen är det äntligen dags för dressyrhästarna att inta arenan och ni kan se de unga  stjärnskotten i SWB Trophy Dressage. Landets bästa fem-, sex- och sju-åriga hästar som har kvalat via Breeders Trophy får här chansen att visa upp sig. Vi får även se första omgången av FEI World Cup™ Dressage där världens bästa dressyrekipage inleder finalen med en Grand Prix. Under kvällen blir det hoppning då omgång 2 i hoppningens final går av stapeln, följt av ytterligare en hoppklass.

Finalhelgen inleds sedan med en fartfylld förmiddag på lördagen där ni får se våra kommande stjärnor, både ryttare och hästar. När det är dags för finalen av Sverigeponnyn fylls läktarna av förväntansfulla supportrar och ponnyryttare som med sin energi lyfter läktarna och stöttar de tio taggade finalisterna till max.

Lördagens Trophy Night kommer bli något utöver det vanliga. Den börjar med förstklassig dressyr då vår nästa världscupvinnare ska koras i FEI World Cup Dressage™ Grand Prix Kür. Här får ekipagen verkligen lov att glänsa och visa upp sina främsta kvalitéer till egenkomponerad musik, det är bäddat för gåshud. Efter dressyren är det dags att ladda om för den spännande Gothenburg Trophy. Tävlingen som många av våra största ryttare har vunnit, där stämningen i arenan är helt magisk och publiken får taket att lyfta vid varje felfri runda!

Veckan avslutas med den stora publikdragaren, finalen av Longines FEI World Cup™ Jumping. Förra året följde 40 miljoner tv-tittare finalen i Paris och nu har ni chansen att få uppleva den live i Scandinavium. Missa inte denna storslagna final som kommer att bjuda på ridsport i sin absoluta världsklass och en stämning som bara Göteborgspubliken kan frambringa!

För biljetter och program