En pärla för hästälskaren – nu är Fredsdals Gård till salu

Välkommen till en spännande, välskött och vacker hästgård belägen på ostört läge på Hjärnarps gröna böljande marker! På Fredsdals Gård finns allt du kan önska såsom stall, kontor, ridhus, maskinhall/garage, gästlägenheter, pool och kräftdamm. Ett drömboende!

Fredsdal är beläget på ett naturskönt område i Hjärnarp strax sydöst om Båstad. Den moderna hästgården utgör huvudverksamheten på gården. Redan vid entrén till fastigheten välkomnas du av vackra smidesgrindar som leder dig upp till gårdsplanen där komplementbyggnaderna med stort isolerat stall, maskinhall/garage med plats för fem till sex bilar samt mantalsbyggnaden och flygeln ligger placerade på ett välplanerat sätt.
Den magnifika mantalsbyggnaden, Corps de logi, uppfördes 1997 och ligger på ett strategiskt läge med vyer över den egna marken som är drygt 5 hektar stor. Den gedigna byggnaden har uppförts med stilmässigt säteritak som tillsammans med flygeln i samma stil sätter prägeln för hela fastigheten.


Härligt poolområde på gården.

Entréplanet i det stora boningshuset tar emot dig i en rymlig hall med intilliggande gästtoalett och omfattas av ett generöst vardagsrum i vinkel med stor murad öppen spis och öppet ut till det vidbyggda orangeriet, stort inbjudande och öppet kök, separat matsal och grovkök med extra kyl/frys samt diskmaskin. Från baksidan av huset där det vidbyggda orangeriet är placerat kommer man ut på den härliga trädgårdssidan med fina vidder över fastighetens hästhagar och ett anlagt poolområde på soligt läge en bit från huset.


Underbara hagar och naturen runt hörnet.

Tid och plats för socialt umgänge
Ovanvåningen är ljus och man kommer upp i ett öppet allrum med utgång till balkong i sydväst. Förbi allrummet ligger två rymliga sovrum med tillhörande toalett och till höger från trappan ligger ett större sovrum med dressingroom. På ovanvåningen finns även stort badrum med bubbelbadkar, dusch, dubbelhandfat med kommod och bastu. Källaren är rymlig med fitness rum/gym, biosalong med plats för åtta personer och en stor tvättstuga.
Dessutom finns en flygelbyggnad med två moderna gästlägenheter. 

Väl tilltaget för hästverksamhet
Gården har, utöver maskinhall, även ett ridhus med i
nnermått om 60 x 22 meter och med popup bevattningssystem i safetywallsargen. Ridbanan utomhus på 30 x 50 meter är i toppklass.


Ridhus i toppklass.

Stallet med åtta boxar, sju av dem på dryga tolv kvadratmeter samt en på 17, har även en sadelkammare, spolspilta med solarium, stor foderkammare, tvätt och torkrum och golvförsedda vindsutrymmen. Lösdrift finns på tre med tillstånd för sju hästar. Dessutom finns åtta stycken väl tilltagna rasthagar med gräs med grusade ingångar. Kontor med sovplats och dusch/toalett finns samt en mindre köksdel. Välkommen till din drömgård!


Stallet är både vackert och funktionellt.


Vill du se alla bilder och läsa prospektet? Klicka här!