En säkrare hästaffär med digital signering

Ska du göra en stor affär? Köpa en häst eller kanske sälja din dyra sadel begagnat? Då är det viktigt att ni båda skriver på ett tydligt och bra avtal. Tack vare den nya tjänsten signera.ebox.nu kan ni nu snabbt, säkert och kostnadsfritt signera er överenskommelse med Bank-ID. Lika juridiskt bindande men svårare att förfalska.

När bedrägerierna ökar så blir det allt viktigare att vara försiktig med vem man gör affärer med, och hur. Ett tydligt avtal som beskriver hästen och övriga omständigheter kring köpet gör att många missförstånd kan undvikas.

Men det är inte alltid man kan sätta sig ner tillsammans och göra klart köpet. När man provridit hästen vill man ofta hem och fundera en sväng innan man bestämmer sig för att slå till. Andra köper hästen osedd. Är det långt mellan säljare och köpare så blir det extra krångligt när avtalet ska skrivas på.

På företaget TellusTalk vill man nu göra slut på de fysiska avtalen genom att göra elektronisk signering både enkelt och gratis för alla. I februari lanserade bolaget därför tjänsten signera.ebox.nu som gör just detta.

– Du laddar bara upp en pdf med avtalet och signerar med ditt BankID. Sedan kan du spara ned det undertecknade avtalet eller skicka det vidare till nästa person som ska signera. Det är väldigt enkelt och du behöver inte skapa något konto för att använda tjänsten, säger Peter Korinek, vd på TellusTalk.

Tryggare köp på nätet

Enligt Peter kan signera.ebox.nu dessutom användas till annat än att bara signera regelrätta avtal. Han tror att tjänsten kan vara ett bra sätt att undvika att bli lurad när man köper saker av en privatperson på nätet. Eftersom tjänsten bygger på BankID kan du helt enkelt be en person signera ett dokument för att säkerställa personens identitet innan du för över pengarna.

Oavsett hur tjänsten används är målet med signera.ebox.nu dock detsamma, att göra livet enklare i en digital värld.

Testa signera.ebox.nu här!