Erica Swartz söker hemmagroom: "Letar efter person som älskar att ta hand om hästarna"

Erica Swartz är hoppryttare och driver sin verksamhet tillsammans med irländska pojkvännen Tomas Ryan på en gård i Sjöbo. Nu letar de efter en hästskötare.

Erica Swartz har tävlat hoppning upp till femstjärnig nivå. Bland annat kunde vi se henne i Scandinavium med stoet Jovita förra året. Tillsammans med pojkvännen Tomas Ryan driver hon verksamheten i Sjöbo som nu kräver ytterligare personal.
– Vi har ungefär 20 hästar på gården. Totalt finns här tre hästskötare, men vi söker en fjärde som främst kommer att jobba hemma med de vardagliga sysslorna, säger Erica.
  
Både samarbete och självständigt tänkande
En dag i stallet börjar klockan sju på morgonen, då hästarna utfodras innan stallet görs klart. 
– Alla hjälps åt med sysslorna som kan vara att ta in och ut hästar från hage och skrittmaskin, samt mocka. Sedan blir det även longering och ridning efter kunskap och erfarenhet.
Att kunna samarbeta är mycket viktigt för Erica, liksom att kunna tänka självständigt och se vad som behöver göras.
– Sedan behövs det förstås grundläggande kunskaper gällande hästhantering. Vi lär gärna ut också, så det går bra så länge man kan grunderna och är öppen för att lära sig. Främst letar vi efter en person som älskar att ta hand om hästarna, det är det viktigaste. 
  
Läs mer och sök tjänsten via annonsen nedan hos Hippson Market: