Flyinge Open Sales öppnar snart

Den digitala auktionen Flyinge Open Sales har revolutionerat hästmarknaden – till förmån för kunderna. Den 14 november hålls Flyinge Open Sales för sjunde året. Precis som tidigare kommer hästarna att vara tillgängliga för provridning i Sverige. Den stora nyheten för 2020 är att du kan följa auktionen från hela världen.

Flyinge Open Sales har blivit en av de mest populära digitala auktionerna bland svenska toppryttare. Emma Emanuelsson, Irma karlsson, Johan Lundh och den blivande stjärnan Joel Torstensson är bara några av de många ryttarna vars hästar har blivit sålda på Flyinge Open Sales. 
Under 2020 har framgångarna för de sålda hästarna blivit ett faktum, inte minst under SM i Falsterbo då Emma Emanuelsson blev placerad som sexa med den briljanta valacken Chaploon.
– Det är uppenbart att hästarna som blir valda för Flyinge Open Sales är av absoluta toppklass, säger 
Helena Torstensson, vd på PS Flyinge & Partners.

Utvalda topphästar från Tyskland
De utvalda hästarna kommer från Lewitz i Tyskland till södra Sverige, Hunneberga, där de kommer att finnas tillgängliga för provridning mellan 2 till 14 november.
– Många kunder undviker utlandsresor i år, därför är vi glada att kunna ta hästarna till dem, i Sverige, säger Helena Torstensson.


Massivt intresse för digitala auktioner
Själva auktionen kommer att vara digital och sista dagen för att lämna bud är den 14 november. Ryttare som deltar i Flyinge Indoor kommer att kunna provrida hästarna under tävlingen.
– Schockemöhle har arrangerat flera digitala auktioner under året och intresset har varit massivt. Jag är säker på att vi kommer skapa samma intresse för Flyinge Open Sales, säger Helena Torstensson.
Schockemöhle är en av världens mest framgångsrika uppfödare och har hästar i toppsporten över hela världen. Alla ston i aveln har en mycket stark mödernelinje med prestation bakom sig eller goda resultat själva innan de fått föl. 
Totalt kommer 12 till 15 hästar i åldrarna fyra till sex år att säjas på auktionen.