Folksam sänker självrisken för PreVets användare

Tyvärr fungerar inte alltid kommunikationen mellan hästägare och veterinär. Ofta saknas löpande dokumentation om hästens hälsa och tillstånd. Det leder till ineffektiv vård som blir dyr för hästägaren. Dessutom tvingas försäkringsbolaget betala ut höga skadeersättningar. Men med appen från PreVet kan du skapa kontroll och bättre struktur.

PreVet är en snabbt växande och marknadsledande aktör inom digitalisering av hästnäringen och tillsammans med sina användare och samarbetspartners bidrar PreVet till säkrare hästhälsa och mer hållbart hästägande. PreVets digitala hästjournal förenklar, förbättrar och förbilligar hästhälsa, hästskötsel och hästägande i Sverige.
– PreVet ska fungera som en värdehandling både vid vård, försäljning och skadereglering. Vi är övertygade om att en häst, där en köpare kan följa hästens historik på alla sätt, kan betinga ett betydligt högre värde än om bakgrunden är mindre känd, säger Jenny Gagnér, grundare och vd i PreVet.


Friska hästar och hållbar hästhållning driver grundaren Jenny Gagnér. Foto: Alex Giacomini

Viktiga branschaktörer väljer att samarbeta
Folksam är en av branschens viktiga aktörer som nu inleder ett samarbete med PreVet, för att förbättra hästhälsan och minska både kostnader och lidande inom hästvård.
För alla kunder som använder PreVets Hästjournal i samband med veterinärkontakter sänker Folksam självrisken för sina försäkringstagare med 300 kronor. Med ökad dokumentation kommer kontakten med veterinären och handläggningen av försäkringsärenden att bli mer effektiv.
– PreVets digitala hästjournal bidrar till ökad hästvälfärd och stödjer oss i vårt arbete för en effektiv och transparent verksamhet för våra kunder. Samarbetet hjälper oss att befästa en hållbar försäkringsmarknad för djur, säger Jan Lindblom, erbjudandeansvarig Folksam Djurförsäkringar.
– Genom samarbete med Folksam, som betydande aktör för hästförsäkringar, erbjuds alla deras hästförsäkringstagare som använder PreVets digitala verktyg en värdefull bonus, vilket gynnar deras hästförsäkringstagare på så många sätt, säger Jenny Gagnér.
SLU Holding väljer också att investera i PreVet, som ett ungt framtidsföretag som de bedömer kommer bli framgångsrika på marknaden, samtidigt som de skapar en positiv samhällspåverkan genom stärkt djurhälsa.
– Vi känner stor glädje att närheten till Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, nu kan bidra till att ytterligare utveckla bolaget, säger Jenny Gagnér.


Från vänster syns PreVets veterinär Merike Ronéus, produktansvarig hos PreVet Karin Nordström, PreVets grundare Jenny Gagnér, investeringsansvarig SLU Holding Henrik Landgren samt klinikchef på hästkliniken UDS, SLU, Karin Holm Forsström. Foto: Staffan Claesson

I Marknes stall är appen till stor nytta
PreVets digitala Hästjournal gör det enklare och säkrare för både privata och professionella hästägare inom alla inriktningar att kommunicera med veterinärer och försäkringsbolag.
Nu kan alla i hästens team som ägare, ryttare, veterinärer, tränare och hovslagare fortlöpande och direkt kommunicera om hästens skötsel och hälsostatus via PreVets app.
PreVet har redan idag flera viktiga etablerade samarbeten, förutom Folksam och SLU även Jordbruksverket och flertalet aktörer inom hästsporteliten – bland annat Markne Academy.
Pether Markne själv är väldigt nöjd med PreVet och den förbättrade kontrollen över hästar och aktiviteter den ger.
– Vi använder PreVets app då den hjälper oss och personalen att planera och få struktur för alla våra hästar och deras aktiviteter. Det kan till exempel gälla besök av veterinär, fysioterapeuter och hovslagare. Nu får alla möjlighet att gå in på varje häst och dela viktig information, berättar han.

Ladda ner preVet-appen från AppStore eller Google Play redan idag!


Genom att smidigt dokumentera hästens vardag i kalendern får du och hästens team överblick över aktiviteter och detaljer kring hästens hälsa och utveckling. Foto: Isak Rautenberg

PreVet lanserar fler nyheter. Läs mer här!