GHS utsett till Home of the FEI World Cup™: "Vi är extremt stolta och glada"

Världscupen är i full gång och våra svenska ekipage fortsätter att leverera toppresultat i både hoppning och dressyr. Ryttare, publik och arrangör laddar just nu för fullt inför finalerna under Gothenburg Horse Show den 3 till 7 april 2019.  

I april 2019 kommer återigen världscupfinalerna i både hoppning och dressyr till Scandinavium och Gothenburg Horse Show (GHS). Med alla de enastående resultat som svensk ridsport levererar, gång på gång, kan vi inte låta bli att se fram emot våren med spänd förväntan.
   
Hederstitel ger bekräftelse
När nu hoppningens och dressyrens 74:e världscupfinal hålls, och då för 22:a gången i Göteborg, har det internationella ridsportförbundet FEI valt att tilldela Gothenburg Horse Show epitetet Home of the FEI World Cup™. En hedersbetygelse som vilar på evenemangets unika världscuphistoria, det var i Scandinavium allt började för 39 år sedan.
Tävlingsledare Tomas Torgersen kommenterar:

– Vi är extremt stolta och glada över att få det här tilldelat oss, det är verkligen en bekräftelse på att vi kan leverera ridsportevenemang i världsklass och att vårt arbete uppskattas internationellt. Men vi måste alltid fortsätta sträva efter att utvecklas och än finns det mycket att jobba vidare på, att stå stilla och vara nöjd passar inte vårt team.


Världens bästa publik
Framgångsfaktorerna som bidrar är många, men en väldigt viktig del är den fantastiskt engagerade publiken. Alla som någon gång har besökt Scandinavium under Gothenburg Horse Show är beredda att hålla med om att stämningen i arenan är nästintill obeskrivlig. Ryttarna upplever publikstödet i Scandinavium som något helt outstanding och det är så klart något arrangören vill fortsätta att uppmuntra till.
  
Höll allra första hoppfinalen 
Finalen i världscupen är det absolut största, årligen återkommande evenemanget i ridsportvärlden. De prestigefyllda finalerna omfattar världens bästa ryttare och hästar, som har kvalificerat sig under hela höst- och vintersäsongen.
Visste ni att den allra första världscupfinalen i hoppning ägde rum i Göteborg 1979? Segrare blev det omtalade ekipaget Hugo Simon och Gladstone. Andra välkända publikfavoriter som har vunnit genom åren är Ian Miller på Big Ben, John Whitaker på Milton, Ludger Beerbaum på Ratina Z, Rodrigo Pessoa på Baloubet du Rouet, Meredith Michaels Beerbaum på Shutterfly och många fler – listan kan göras lång. En hel del av dessa idoler har haft Gothenburg Horse Show som en av sina absoluta favorittävlingar.
  
Toppdressyr sedan 80-talet
Med Göteborgsbaserade Volvo som storsponsor till hoppningens världscup kom finalerna att hållas i Scandinavium under vartannat år fram till 2001, Volvo är fortfarande en viktig partner till Gothenburg Horse Show.
Dressyren har funnits i Gothenburg Horse Shows historia sedan 1982 och 1989 hölls den första världscupfinalen i Scandinavium. Att 11 000 åskådare såg Margit Otto-Crépin och Corlandus från Frankrike vinna finalen imponerade på dressyrexperterna ute i världen, nu har totalt sju finaler arrangerats i Scandinavium.
1998 var året då det blev svensk seger på hemmaplan, genom det oerhört populära ekipaget Louise Nathhorst och Walk on Top. 
  
Läs mer om programmet för GHS 2019
Här säkrar du din biljett