Gläns som en riktig stjärna – groomingtips för bländande resultat!

Vill du att din häst eller ponny ska se perfekt ut på tävlingsdagen eller är du ute efter lite extra glans i vardagen? Här har vi samlat de viktigaste tipsen för att din häst ska skina som en nyslipad diamant.

Tvätta noggrant med Show Off Schampo! Detta fantastiska schampo ger en djuprengöring och otrolig glans som får även de smutsigaste hästarna rena, fina och doftande underbart!

Tips:
Rykta din häst ordentligt innan du börjar badet, detta tar bort överflödig smuts och hår, vilket gör tvätten mycket enklare! Glöm inte att tvätta framifrån och bak och uppifrån och ner! Undvik att bada hästen för ofta eftersom det tar bort naturliga oljor från pälsen, vilket kan göra att den ser matt ut med tiden!

Gläns på tävlingsdagen
För en silkeslen, blank och trasselfri man och svans testa Silky balsamspray. Den är idealisk för både man och svans och lämnar en kladdfri naturlig glans som inte drar åt sig damm. Perfekt för att undvika överborstning och minimera brutna hårstrån för att bevara fylliga och tjocka manar och svansar. Om du letar efter en pälsglans för en ultimat finish på tävlingsdagen välj Shine On!

Tips:
När du reder ut trassel och knutar ur hästens svans börja borsta längst ner och arbeta dig uppåt i mindre sektioner för att slita så lite som möjligt! Om din häst inte är så förtjust i att sprayas, applicera Shine On på en trasa eller direkt på borsten.

Låt det vita vara vitt
När det kommer till de vita delarna finns det då något värre än smutsiga strumpor och fläckiga skimmlar? För ett kritvitt resultat använd Brighter Than White. Detta lysande pulver är lätt att applicera för att ljusa upp och ta fram det riktigt vita i vita strumpor, manar och svansar.

Tips: Brighter Than White kan appliceras kvällen innan genom att blandas ut med vatten till en härlig mjuk pasta som sen kan lindas över med stallbandage. Eller så kan den appliceras i sin torra pulverform i sista minuten för en bländande vit finish. Bara att doppa en fuktig svamp i burken och gnugga på pälsen, för att sedan borstas bort.

Knoppa som ett proffs
Är du ute efter fina, enkla, jämna knoppar och en professionell finish?
Braid it up-sprayen är snabb och enkel att använda. Den ger ett bra grepp utan att klibba så att du snabbt kan göra perfekta flätor och hålla alla hårstrån på plats.

Tips: Dela upp manen i förväg till rätt antal jämna flätor. Den allmänna regeln är 11 knoppar, men du kan med fördel anpassa detta efter din hästs hals. Fler knoppar ger illusionen av en längre nacke. Så om din häst har en kortare hals skulle 13 knoppar se bra ut, på samma sätt hjälper 9 knoppar till att få en lång hals att se kortare ut! Små knoppar passar en kraftigare hals, medan knoppar med mer volym kommer att se bra ut på en tunnare hals.

Ljus häst och envisa fläckar – så får du bort dem
Rengör dem enkelt med hjälp av Muck Off! Inget mer behov av snabbtvättar eller ihärdigt skrubbande, bara spraya Muck Off på fläcken och låt den kraftfulla fläckborttagaren göra jobbet.
Glöm inte att som en sista touch applicera en fin finish på hoven och du är redo att glänsa!
Se gärna NAF Farrier Dressing & Solution. Hovvårdsprodukter som tillför både fukt, näring och en perfekt finish!

Se NAFs hela hästvårdsserie här