Har du trailer eller hästlastbil? Glöm inte att kolla golvet inför tävlingssäsongen!

Servar du din trailer själv eller lämnar du in den för service? Är det kanske dags att byta golv eller rampmatta? Här bjuds du som transport- eller hästlastbilsägare på tips som både förebygger slitage och minskar skaderisken.

Oavsett om du servar hästtransporten själv, eller om du lämnar in den på service, är föraren ansvarig för att den är i kördugligt skick och att allt fungerar tillfredställande. Förutom ljus, bromsar och däck är det viktigt att kontrollera att golvet under mattan inte har några skador eller brister.
Mattan i transportfordon för hästar får utstå mycket belastning, exempelvis skrapande och slag från framben och kanske även från broddar. Det gör att den med tiden slits ut och kan behöva bytas.

Ger bättre andrahandsvärde
StallMagasinet har transportmattor i flera tjocklekar och storlekar för att passa till både trailer, B-kortsbil och lastbil. Du väljer matta beroende på trailerns lastkapacitet och användningsfrekvens.
Under senare år har efterfrågan på broddskyddsmattor ökat, detta för att spara på originalmattan i en ny trailer. Väljer du att lägga en broddskyddsmatta kan du ta bort den när det är dags att byta trailer. Då är originalmattan fortfarande som ny, vilket ger ett bra försäljningsvärde.
Mattan är lätt att hålla ren då ovansidan har en hammarslagsprofil som är lättsopad. Undersidan har textiltrycksmönster för att lim ska fästa bra, om man väljer att montera mattan permanent vid byte av matta.


  
Förebygg att hästen inte halkar
En rampmatta med större gummiribbor minskar risken för att hästen ska halka på rampen. Den dämpar dessutom ljud från rampen och bidrar till lättare lastning.
Lastbilsrampen är brantare än trailerrampen, därför har rampmattan till lastbil högre ribbor än den till trailer. Båda rampmattorna är helgjutna med ribborna och alla mattor har nylonvävsarmering som förstärkning, vilket ger längre hållbarhet.
Textiltrycksmönstret på undersidan gör att lim fäster bra i mattan vid montering.
  
Tveka inte att fråga
Vi på StallMagasinet hjälper dig till rätt val av matta baserat på dina behov (här finns kontaktuppgifter)! Oavsett om det gäller matta till box, stallgång, vägg, hage, trailer eller lastbil.

Läs mer och hitta din matta hos StallMagasinet