Hästälskarens drömklappar – här är butiksproffsens 11 bästa tips

Sharpman i Hogstad utanför Mjölby är med sina 1 500 m² en av Sveriges absolut största butiker för häst, hund och lantliv – produkterna går även att handla online. Här tipsar företagets erfarna personal om sina julklappsfavoriter till hästfolk.

1. Hästig inredning går alltid hem
Nina Hielte Andersson
tipsar om Sharpmans hästinspirerade inredningsprodukter, ett trevligt inslag bland varorna i butiken.
– Sådana här inredningsdetaljer är alltid populära och uppskattade att ge bort till hästtokiga som redan har allt.
Spana in utbudet av heminredning

 


2. Lyxiga benskydd som "räddar fåren" 
Ninas andra
 tips är Veredus Carbon STS, där förkortningen står för "save the sheep". Detta är ett skydd som ligger helt rätt i tiden både vad gäller funktion, passform, design och att det är fodrat med artificiellt fårskinn. Det gör att skydden är lätta att tvätta och att de håller sig fina och fluffiga väldigt länge.
Skydden finns i olika modeller – kolla här

 


3. Värmeväst för iskalla stalldagar 
Cissi Rydins
 bästa tips är Pinewoods värmeväst – ett fantastiskt plagg som nästan är ett måste under kalla vinterdagar. Den är perfekt att ha på sig när man står i kyliga ridhus, sitter stilla på läktaren eller jobbar utomhus. Västen håller värmen i upp till tio timmar beroende på vilken effekt du väljer. De insydda värmeslingorna drivs av ett uppladdningsbart batteri.
Har inbyggd infravärme – läs om hur det fungerar


4. Varm och skön ridhandske från Roeckl
Jonas Lindell tipsar om Roeckls nya vinterhandske Wismar.
– Det här är min absoluta favorit i år. Handsken är varm och skön, och den är väldigt mjuk på handen tack vare sitt fleecefoder och yttermaterial i stretchig softshell. Bäst är att den inte alls är klumpig att rida i. De höga muddarna gör dessutom att värmen stannar kvar inne i handsken.
Vägra frysa om händerna i sadeln

 


5. Ridhjälmen "alla" önskar sig
En hjälm i julklapp är Cissi Rydins säkraste tips. Storsäljare och mångas favorit är Samshield, som ofta ligger högt upp på önskelistor. Hjälmarna är stiliga redan i grundutförandet, men det är också populärt att du kan designa dem nästan hur som helst. Detta så att du kan matcha med din andra utrustning.
– Förutom att de är väldigt snygga är de dessutom supersköna, tack vare sina varianter av innerfoder som gör att man kan variera passformen.
Blank, matt eller med bling – vilken väljer du?

 


6. Skon du inte kan vara utan vid halka
Jonas Lindell
 vill tipsa om en sko du inte kan vara utan halkiga dagar i vinter, nämligen Icebug. Perfekt att använda när du exempelvis leder hästar till och från hagar, på isiga stallplaner och vägar. Tack vare sin höga komfort och sina dynamiska dubbar i hårt karbidstål har skorna förhindrat många arm- och benbrott genom åren. Det är dessutom en sko som håller dig varm och torr, med komfortzon ner till -20 grader.
Spana in samtliga modeller


7. Till (häst-)människans bästa vän
Ett annat tips från Jonas är Barbours sortiment för hundar med exempelvis bäddar, täcken, selar och koppel.
– Det här är en av våra storsäljare. Finns inte så mycket mer att säga än att det verkligen osar "Country Lifestyle" om dessa produkter, vi älskar det!
Exklusiva hundtäcken, filtar, bäddar, halsband...

 


8. Varmfodrade men smidiga ridbyxor 
Vill du slippa stora och bylsiga termobrallor i vinter? Då tipsar Cissi Rydin om varmfodrade ridbyxor som garanterat håller dig både varm och torr kalla dagar i sadeln. En perfekt ridbyxa när du fortfarande vill kunna vara snygg och proper i stallet eller på träningen vintertid.
Snygg OCH varm – det går!

 


9. Designa ett eget schabrak
Vi tipsar om Sharpmans välsorterade schabrakavdelning, schabrak kan man som bekant inte ha för många av i sadelkammaren. Här kan du frossa i olika märken, färger, material och modeller. Vissa tillverkare låter dig till och med designa ditt eget schabrak.
– Alltid lika kul att få som att köpa och ge bort.
Klassiskt eller färgglatt – vad väljer du?


10. Naturborstar för blank päls
Borstar i naturmaterial ser lite extra lyxigt ut i sadelkammaren och i rykthinken. Dessutom ger de alltid ett bra resultat och fin finish på hästarna.
Ryktdon i alla färger och former

 


11. Padd som formar sig efter hästen
Sist men inte minst bjuder Sharpmans sadelgrupp på ett julklappstips, nämligen en p
add med memoryfoam som är mycket stötdämpande och som formar sig efter häst och sadel. Den är väl utskuren för manken och har andasfunktion, padden är designad för att ge frihet runt de känsliga områdena kring manken. Det är enkelt att ta av och tvätta överdraget, och padden går att höja såväl fram som bak med hjälp av ilägg.
– En högkvalitativ multipadd för alla ridsportens discipliner.
Antislip-tyget håller sadeln på plats

En av norra Europas största lifestylebutiker finns i Hogstad
Många känner igen varumärket Sharpman och förknippar det med häst och hund, vilket är helt riktigt. Men idag är företaget även så mycket mer. Den lantliga butiken på 1.500 kvm omfattar också kläder, skor och accessoarer inom segmenten Fritid, Lifestyle och Fashion. 
   
Sharpman Sport har efter snart 17 år i branschen visat att man kan kombinera specialiserade produkter för ridsport i olika prisklasser med utrustning för hundägare och outdoor life-produkter i allmänhet. Anläggningen i Hogstad, 5 kilometer utanför Mjölby, drar besökare från hela landet.
Läs mer på Sharpman.se