Hästskötare till Sara och Jacob Hellström

I skånska Torna Hällestad, på Borelunds Gård, driver paret Jacob Hellström och Sara Molvidson Hellström sin verksamhet med hopphästar. Nu söker de hästskötare.

Jacob Hellström har genom åren ridit framgångsrikt på elitnivå i Sverige och har även gjort flertalet starter internationellt. Även Sara Molvidson Hellström har haft stora framgångar nationellt på tävlingsbanan, något som paret har gemensamt är att de båda har tagit SM-guld i laghoppning.
Nu finns det två lediga tjänster som hästskötare hos dem.

Bra med tidigare erfarenhet
– Den ena tjänsten är som tävlingshästskötare till Jacob. Han har just nu tre Grand Prix-hästar som åker på lite större tävlingar. Förhoppningsvis kommer de att gå några Nations Cup nästa år, berättar Sara och fortsätter:
– Den andra hästskötaren kommer att jobba med mig. Då blir det lite fler unghästar och nationella tävlingar. Vi åker på mycket tävlingar och tourer, så det är ju tävlingshästskötare vi söker. Men sedan tar man även hand om hästarna hemma också, säger hon.
De anställda kommer att ta hand om ungefär fem hästar var.
– Det är bra om man har viss erfarenhet av att ta hand om hästar på tävling, så att man vet vad det handlar om. Jobbet innebär mycket eget arbete, men det finns också stora möjligheter att utvecklas. Det viktigaste är att man har ett intresse och bryr sig om hästarna, säger Sara.

Läs mer och ansök via annonsen nedan på Hippson Market: