HELGLÄSNING: Fem tips från Hippsons magasinssajt!

Med en extra ledig dag finns det förhoppningvis tid till både avkoppling och läsning. Här kommer därför några tips på från vår magasinssajt.
JUST NU: EN TIDNING PÅ KÖPET!
Alla som tecknar en prenumeration under helgen (mellan 30/4 och 4/5) får en av våra tidningar skickat till sig. Helt utan extra kostnad (värde 99 kronor). Detta gäller även om du väljer en helt digital prenumeration!

Du kan bli prenumerant för så lite som 39 kronor i månaden. Då för du full tillgång till allt material på magasinssajten. Det finns ingen bindningstid på prenumerationen, så helgens erbjudande om en tidning på köpet betalar sig omgående med råge jämfört med lösnummerpris på tidningen.

Samtliga artiklar har tidigare publicerats i kunskapsmagasinet Hippson. Alla prenumeranter har tillgång till dem via inloggning, men det går också att köpa dem styckvis. 

1. Att lyssna sig till kunskap – porträtt av Fredrik Jönsson


Fredrik Jönsson gjorde dundersuccé under VM i Tryon, med outtömlig kunskap från pappa Jan i resväskan. »Janne« har fört vidare det lugn och den ödmjukhet som krävs för att bemästra ridningens svåra konst.
Läs artikeln här
(Publicerad i Hippson 6 2018)

2. Tema bete: Dynamiken i flocken är viktig för hästarna


Hästen är ett flockdjur i behov av relationer, gruppen ger trygghet och utvecklar djurens sociala beteende. Men ny forskning visar faktiskt att det inte finns någon specifik ledarhäst.

Läs artikeln här
(Publicerad i Hippson 2 2020)

3. När behöver hästar vila? Professor Lars Roepstorff svarar!


Det råder inte så sällan delade meningar när man diskuterar om hästar behöver vila eller inte. Varför är det bra med viloperioder – och vilka individer gynnas? Det svarar veterinären och SLU-professorn Lars Roepstorff på.
Läs artikeln här
(Publicerad i Hippson 1 2019)

4. Hitta distansen med Rolf-Göran Bengtsson


Rolf-Göran Bengtsson förklarar hur du hittar avsprångspunkten och klarar kombinationen. Nycklar är att se distansen, hjälpa hästen att göra rätt och att träna på det som är bra.
Läs artikeln här
(Publicerad i Hippson 6 2018)

5. Så får du en stark och hållbar häst


Leg vet. Izabella Granswed, från Veterinärbloggen på Hippson.se, listar viktiga faktorer som bygger upp hästens fysik. Och som därmed är avgörande för styrka och hållbarhet.
Läs artikeln här
(Publicerad i Hippson 5 2019)