Hippson Nr 2 2020

I årets andra nummer handlar den stora temaartikeln om sommarbete – etologen pratar flockdynamik och veterinären samt juristen ger råd. Dessutom porträtterar vi provokatören och unghästgurun Björn Svensson. Och avdelningen "Guiden" innehåller som vanligt massor av övningar, tips och inspiration. Numera läser du förresten allt på vår helt nya sajt för prenumeranter – magasinet.hippson.se!

Bli digital prenumerant och få tillgång till en helt ny sajt!
På den helt nya sajten magasinet.hippson.se hittar du alla tidigare utgåvor av Hippson. Dessutom håller vi för fullt på att webbanpassa artiklar ur de senaste årens tidningar, för en bättre skärmupplevelse. Redan nu finns 150 artiklar att ta del av – alla går så klart att läsa lika bra i en mobiltelefon som på dator.

För bara 39 kronor i månaden får du tillgång till allt innehåll på den nya sajten. Dessutom handlar du som prenumerant alltid fraktfritt i vår bokshop.
Teckna prenumeration här

Psst: Vill du av någon anledning inte bli prenumerant, men läsa enskilda artiklar, går de även att köpa styckvis.

Hippson nummer 2 2020 börjar delas ut till prenumeranterna torsdagen den 16 april och finns att köpa i butik från tisdagen den 21/4. 

TEMA: Bete

DEN BETESTID NU KOMMER. Få syner gör oss ryttare så lugna och glada som hästar på grönbete. Men betesperioden väcker också frågor kring sådant som flockdynamik, hullbedömning, avmaskning, insektsskydd, avtal och juridik. I vår temadel har vi samlat fyra artiklar:
Dynamiken i flocken är viktig för hästarna
Här får hästarna rejält sommarlov
Håll koll på hästens hull
Beteskontrakt gagnar båda parter

PORTRÄTT: Björn Svensson

PROVOKATÖR MED FÖRNUFT OCH KÄNSLA. Björn Svensson har många olika personas, men har landat i unghästberidarrollen. Från sin nya bas vill han ge varje häst möjlighet att prestera maximalt – på sin nivå.
Läs det öppenhjärtiga personporträttet här

Guiden

I "Guiden" hittar du massor av övningar, expertråd och konkreta tips för bättre ridning och hästhållning. Avdelningen är uppdelad i två delar, "Träning" och "I stallet".

Träning

I stallet

Dessutom:

»Hästarna brukar gilla mig och det jag gör.« Landslagets equiterapeut, Silvia Torresani, berättar om sitt arbete med toppatleter i hoppning.

Är arbetsvillkoren för hästskötarna för tuffa? Groomen Madelene Isaksson ger sin syn på debatten om långa arbetsdagar.

Livsval och coronakris. Hippsons panel ställs inför aktuella och kluriga frågor.

»Handlar om att behålla variationen i genbasen.« Uppfödaren Marina Björkman gästbloggar om det fruktade WFFS-anlaget.

Smarte Hans var hästen som kunde räkna. I början på 1900-talet turnerade Hans i Tyskland med sina mattekunskaper.

Fem hästiga råd i kristiderSvenska Blå Stjärnans Kristin af Malmborg tipsar om beredskap för hästägare.

... och mycket, mycket mer!


Mindre än en fika i månaden!

För 39 kronor i månaden får du alltså tillgång till hundratals högkvalitativa artiklar fulla med kunskap, inspiration och tips som gör dig till en bättre ryttare och hästägare. Vi fyller ständigt på prenumerantsajten med nytt material. Dessutom handlar du våra böcker rabatterat och fraktfritt. Betalar du ett år i förskott kostar det endast två kronor extra i månaden att även få hem pappersupplagan (sex utgåvor) i brevlådan.

Saker som kostar mer än 39 kronor:
– En kaffe latte på café.
– En vuxenbiljett i biljettluckan på tunnelbanan.
– En biltur till stallet 1,5 mil bort och hem igen.

Bli prenumerant du också!