Hippson Nr 3 2020

I Hippsons sommarnummer har vi pratat med ett antal hästprofiler om den märkliga våren i pandemins tecken. Vi ägnar temadelen åt att fixa stallet, något många kanske tar sig tid till nu när längre resor får vänta. Och avdelningen "Guiden" innehåller som vanligt massor av övningar, tips och inspiration. Numera läser du förresten allt på vår nya sajt för prenumeranter – magasinet.hippson.se!

SOMMARLÄSNING TILL HALVA PRISET!
Just nu får du det här helt nya numret (och nästa), tillgång till den nya premiumsajten magasinet.hippson.se OCH en hel bokserie för bara 333 kronor. Sammanlagt pris i vanliga fall är 666 kronor. 
Säkra din sommarläsning här

Psst, du bestämmer själv bokserie. Välj mellan Masterclass Dressyr, Masterclass Hoppning, Toppa ditt tävlande eller Ridinspiration. Du kan läsa mer om dem i vår bokshop.

Redan prenumerant?
Köp bokserierna med 30 % rabatt!

Hippson nummer 3 2020 börjar delas ut till prenumeranterna torsdagen den 11 juni och finns att köpa i butik från tisdagen den 16/6. Du kan även läsa de flesta artiklarna på vår premiumsajt.

TEMA: Stallsmart

HEMMA (MED HÄST) ÄR BÄST. Under coronapandemin spenderas mer tid hemma, byggvaruhusen ser ett tydligt uppsving för renovering och »fixande«. Men hur skapas drömgården – och finns det knep för att effektivisera stallarbetet? I tre artiklar ges konkreta tips och råd:
De byggde sin hästiga drömgård
Nytänk gav mer tid till hästarna
Effektivisering lönar sig

Reportage: I pandemins hovspår

Även inom ridsporten har coronapandemin satt djupa spår, inte minst för företagare men också för tävlingsryttare och arrangörer. Vi låter olika röster vittna om virusets konsekvenser.
Tidslinje: Coronaviruset och ridsporten
Angelica Augustsson: »Insåg hur oviktigt vårt tävlande är«
Tävlingsverksamhet är bärande för hästnäringen – Tomas Torgersen berättar
Viktoria Sandberg blev stoppad av polis på väg till stallet
Hästaffärer försvåras under pandemin

Guiden

I "Guiden" hittar du massor av övningar, expertråd och konkreta tips för bättre ridning och hästhållning. Avdelningen är uppdelad i två delar, "Träning" och "I stallet".

Träning

I stallet

Dessutom:

»Det känns som att vi slutat ›hänga‹ med hästarna«. Filosof Jonna Bornemark resonerar kring asymmetrin i relationen med hästen.

Har Peder Fredricson fastnat för klickerträning? EM-guldmedaljören Peder Fredricson testar nya träningssätt med hopphästarna under tävlingsstoppet.

Stalltips och nya mål. Hippsons panel ställs inför aktuella och kluriga frågor.

»Målet har aldrig varit många blågula rosetter«. B-tränaren och dressyrryttaren Nina Bengtsson gästskriver om vikten av att ha mål i sin hästträning.

Hästmarknaden var hästhandlarens julafton. Nu finns en svensk bok om hästhandlaryrket, från förra seklets början fram till i dag, skriven av Bo Ingvar Svensson.

5 proffstips för en lyckad och säker hästaffär. Läs hästförmedlaren Camilla Ivarssons kloka råd för att förebygga reklamationer.

... och mycket, mycket mer!


DIGITAL PRENUMERANT FÖR BARA EN KRONA!
Just nu kan du teckna en digital prenumeration för bara en krona. Som prenumerant har du tillgång till hela vår premiumsajt med hundratals artiklar, över 400 ridövningar och nästan 2 000 expertsvar. Dessutom handlar du som prenumerant alltid fraktfritt i vår bokshop.
Bli digital prenumerant här