Hippson Nr 4 – 2018

I det nya numret av Hippson hälsar vi på hemma hos Rolf-Göran Bengtsson, som har "startat om" karriären med helt nytt fokus – hemma på familjegården tillsammans med hustrun Evi. Temadelen ägnas åt hästhållning, trots all forskning om djurens behov går många hästar exempelvis ensamma i hagen. Varför?

Hippson nummer 4 2018 börjar delas ut till prenumeranterna den 2 augusti och finns att köpa i butik från den 7/8. Vill du att vi skickar tidningen till dig kan du just nu få den på köpet när du tecknar en prenumeration. I så fall skickar vi omgående den nya tidningen och sedan ytterligare sex utgåvor av Hippson, utan extra kostnad! Självklart ingår tillgång till vårt digitala arkiv med tidigare tidningar i prenumerationen.
   
Bli prenumerant – få Hippson nr 4 på köpet
Läs numret i det digitala arkivet

Tema: Hästhållning

Stäppdjur på liten yta. Modern hästhållning är omdiskuterad. Vi angriper ämnet ur flera perspektiv, står hästens välfärd alltid i centrum, eller kommer människans egen bekvämlighet först? Som underlag ligger Hippsons stora undersökning med svar från drygt 4 600 hästägare. Dessutom ryter Anna Hassö till.
Bli prenumerant – få numret på köpet

Porträttet: Rolf-Göran Bengtsson 

Stjärnan som startade om. Casall gick i pension och Rolf-Göran Bengtsson lämnade samarbetet med Bo Kristoffersen. I dag håller han till på makan Evis tyska anläggning, och stortrivs.
Bli prenumerant – få numret på köpet

Guiden

I den 40 sidor tjocka "Guiden" hittar du massor av övningar, expertråd och konkreta tips för bättre ridning och hästhållning. Avdelningen är uppdelad i två delar, "Träning" och "I stallet".
Bli prenumerant – få sommarnumret på köpet

Träning

I stallet

Dessutom:

"En stor utmaning med VM har varit säkerheten." Mark Bellisimo i Tryon, USA, har byggt en anläggning för VM i åtta ridsportgrenar.

Har alltid sett sig som en hästtjej. Skådespelaren och komikern Mia Skäringer älskar sina veckovisa ridlektioner.

Vad gör en landslagsveterinär? Vi frågar veterinären Rasmus Westgren hur hans uppdrag för SvRF ser ut.

"Så kallad otur kan handla om bristande rutiner." Filosofen Petra Andersson gästskriver om det här med att välja stall.

Spelet bakom ryttar-VM. Visste du att ryttar-VM i Stockholm 1990 hade ett eget brädspel?

Fem händelser vi minns från VM i Caen 2014. Inför VM i Tryon blickar vi tillbaka på det senaste världsmästerskapet för ryttare.

...och mycket, mycket mer!

Bli prenumerant – få numret på köpet

OBS!

Efter beställning kommer din faktura att skickas till den e-postadress du angav. Fakturan kommer från vår partner PayEx, som sköter Hippsons betalningar. Betalningsvillkor är 20 dagar. Vid beställningar till utländska adresser tillkommer en portokostnad på 39 kronor.