Hippson Nr 5 2020

Hippson nummer 5 är ett stort temanummer där vi fokuserar på säkerhet. Bland annat har vi talat med tre personer som vet att livet med häst kan förändras på några sekunder. I reportaget har vi besökt Henrik von Eckermann och Evelina Tovek som är högaktuella då de tillsammans med Henriks fästmö Janika Sprunger håller på att bygga en drömanläggning i Nederländerna. I vanlig ordning är utgåvan så klart full av ridövningar, experttips och inspiration för ryttare och hästägare.

DIGITAL PRENUMERANT FÖR BARA EN KRONA!
Just nu kan du teckna en digital prenumeration för bara en krona. Som prenumerant har du tillgång till hela vår premiumsajt med hundratals artiklar, över 400 ridövningar och nästan 2 000 expertsvar. Dessutom handlar du som prenumerant alltid fraktfritt i Hippsons bokshop.
Bli digital prenumerant här

TIDNINGSPRENUMERANT FRÅN 41 KRONOR PER MÅNAD
Givetvis går det även att teckna en "vanlig" tidningsprenumeration där du förutom allt det digitala även får hem tidningen i brevlådan.
Bli tidningsprenumerant här

Hippson nummer 5 2020 börjar delas ut till prenumeranterna torsdagen den 1 oktober och finns att köpa i butik från tisdagen den 6/10. Du kan även läsa de flesta artiklarna på vår premiumsajt.

TEMA: Säkerhet 


När olyckan är framme. Ibland händer det som inte får hända. Vi har pratat med tre personer som vet att livet med häst kan förändras på några sekunder. De ger värdefulla råd till andra hästägare. 
Stallbranden tog fem hästars liv
»Jag tror min vinnarskalle har hjälpt mig«
Huvudskador vanliga vid hästolyckor 

Reportage: Från första spadtaget


Henrik von Eckermann och Janika Sprunger bygger drömanläggningen i Nederländerna - och med på tåget är så klart eleven Evelina Tovek. Hos dem är säkerhetstänket med både i vardagen och i nybygget. 
»Vi är involverade i alla beslut«

Guiden

I "Guiden" hittar du massor av övningar, expertråd och konkreta tips för bättre ridning och hästhållning. Avdelningen är uppdelad i två delar, "Träning" och "I stallet".

Träning

I stallet

Dessutom:

»En säker häst är en häst som inte är rädd«. Etolog Renate Larssen gästskriver om hästhållning som främjar säkra hästar. 

Vart tar alla stulna sadlar vägen? Varje år sker flertalet sadelstölder runt om i Sverige, men brotten klaras sällan upp. 

»Man måste ha ögon i nacken«. Niklas Samuelsson delar med sig av tips på hur man visar föl och unghästar på ett säkert sätt. 

Hästar i sjönöd fick hjälp i Helsingborg. Vintern 1947 fick gårdsägare i nordvästra Skåne ta emot 700 hästar som fanns ombord på fartyget Virginia City. 

... och mycket, mycket mer!


DIGITAL PRENUMERANT FÖR BARA EN KRONA!
Just nu kan du teckna en digital prenumeration för bara en krona. Som prenumerant har du tillgång till hela vår premiumsajt med hundratals artiklar, över 400 ridövningar och nästan 2 000 expertsvar. Dessutom handlar du som prenumerant alltid fraktfritt i vår bokshop.
Bli digital prenumerant här

TIDNINGSPRENUMERANT FRÅN 41 KRONOR PER MÅNAD
Givetvis går det även att teckna en "vanlig" tidningsprenumeration där du förutom allt det digitala även får hem tidningen i brevlådan.
Bli tidningsprenumerant här