Hjälpmedel som underlättar stallarbetet

Stallarbetet är ett tungt och slitit jobb men det finns en del smarta och miljövänliga produkter vars syfte är att underlätta arbetet. Eller vad sägs om en eldriven skottkärra eller självgående storbalsvagn? På Hippson Market finns det nu några smarta hjälpmedel som förenklar stallarbetet.

En batteridriven skottkärra har flera användningsområden. Förutom att den används vid utgödsling av stall och hagar kan den även användas till transport av hö, strömedel samt vattendunkar. Behållaren rymmer 600 liter och då produkten är midjestyrd ska den vara enkel att manövrera även i trånga utrymmen.

Att förbereda och väga upp rätt mängd hö i de klassiska IKEA-påsarna är en vanlig syn i många stall. En praktiskt hjälpreda i de lite större stallen är en hövagn där en hel storbal får plats. Dessa vagnar kan dock vara ganska tunga och svåra att manövrera. Denna modellen är tillverkade i pulverlackerade stålrör och rymmer stora balar av alla typer, både runda och fyrkantiga. Finns i olika utföranden men den lyxigaste modellen har både batteridrift, snurrtallrik som underlättar avlastning, digital våg samt ståplats för föraren.  

Hösten är här och det är dags för storrengöring av hagarna. Denna maskin kopplar man enkelt bakom sin fyrhjuling eller bil för att sedan köra runt i hagen och låta maskinen göra jobbet. När det sen är dags att tömma behållaren backar man intill gödselstacken, trycker på en knapp, behållaren vinklas uppåt och innehållet ramlar ut.

Detta är ett elektriskt multifordon som kan användas både som last-, samt dragfordon. Då den drivs av batteri är den miljövänlig och tystgående. Levereras med två olika batterier som ger en drifttid på åtta respektive femton timmar. Produkten kan utformas med olika tillbehör utefter arbetsuppgifter. 

Det finns flera andra smarta maskiner på marknaden som underlättar stallarbetet. Har ni någon i ert stall som ni inte kan vara utan? Tipsa oss gärna!

Just nu pågår en mässa på Hippson Market, en effekt av att alla tävlingar och evenemang har fått ställa in. Istället för att träffas fysiskt bestämde vi oss därför för att göra digital mässa. Där hittar du mängder av erbjudanden och produkter till rabatterade priser från våra partners!