Holmtebo Doolan och Ebba, 10 år, gör fina byten

Att Camilla Ivarsson, som driver Dressyr och Rehabcenter, har skapat en snackis under förra veckan i sociala medier råder det inga tvivel om. I centrum står Holmtebo Doolan som är till salu, samt Camillas tioåriga dotter Ebba. Vi ringde upp för att höra mer.

Text: Annelie Eriksson
Foto: Privat
  
Camilla driver ett försäljnings- och rehabiliteringsstall utanför Kristianstad och möter varje år säljare, köpare och framför allt hästar. Hon berättar för Hippson Market att utmaningen är att matcha rätt häst och ryttare. 
– Jag förmedlar aldrig hästar jag inte känner eller har sett. Jag vill rida hästarna själv, lära känna dem och kunna "varudeklarera" dem. Stå för vad jag säljer med andra ord, säger hon och fortsätter:
– Det tar tid att skapa en relation med hästarna, så ibland kan tidspressen vara svår. Men jag vill att man som säljare ska känna att jag jobbar för att hitta bästa hemmet år deras häst. 
  
Dottern tjatar om köp
Holmtebo Doolan är en häst som Camilla haft sedan augusti och har ridit in sig på. Tillsammans med sin ägare har han tävlat upp till MsvB:2 och nu är han redo för ett nytt hem.
– Jag tycker verkligen att han passar som juniorhäst och min dotter ville så gärna provrida honom. Ebba satt upp och red direkt in för att göra byten, då tog jag upp kameran för att filma, berättar hon. 
Klippet laddade hon upp på Instagram, därefter började både likes och kommentarer att rulla in. Camilla erkänner att det kommer att kännas lite tomt när Doolan lämnar gården, framför allt eftersom dottern numera bönar och ber om att mamma ska köpa honom så att han får stanna kvar. 
– Han får tio av tio på allt – lasta, köra, klippa, rida ut på. Han är en otroligt charmig individ, utöver en riktigt bra dressyrhäst. Helt underbar. 

Till Holmtebo Doolans annons
Se Ebba och Doolans byten
Se Camillas samtliga annonser

Hitta din nya häst på Hippson Market