Jennifer Bratt: "A och O är att vara följsam och att undvika att hamna i bakvikt"

I senaste numret av kunskapsmagasinet Hippson, som finns i butik just nu, bjuder den framgångsrika junioren Jennifer Bratt på sin favoritövning. Övningen hjälper dig att lägga fokus på din egen ridning, samtidigt som den boostar självförtroendet.

Text och foto: Julia Brente
  
Hoppryttaren och youtubern Jennifer Bratt är 16 år – under ponnytiden knep hon bland annat ett SM-guld i inverkansridning, tog NM-guld i lag och vann Alfab Pony Challenge under Gina Tricot Grand Prix. Från och med i år satsar Jennifer helhjärtat på att tävla sina stora hästar Gamorka och Splashdance, i dagsläget hoppar de upp till 1,40-klasser.
Inne på tävlingsbanan behöver hon en häst som lyssnar på hjälperna, men som också är hinderklok och kan ta egna beslut. I senaste numret av papperstidningen Hippson delar Jennifer därför med sig av en övning hon gör med alla sina hästar, den ger henne möjlighet att fokusera på sin egen ridning samt låter hästarna stå på egna ben.    
– Det finns faktiskt ingen häst jag inte skulle rekommendera den här övningen för. Självklart handlar det om att man måste känna hästen och veta att den klarar uppgiften. Men är bara de kriterierna uppfyllda skulle jag rekommendera den för alla.
  
Fokus på sits och balans
Att hoppa serier bygger upp självförtroendet hos både hästen och ryttaren, samtidigt som det ger dig chans att koncentrera dig på din egen ridning.
– Eftersom hästen måste klara sig ganska mycket på egen hand kan jag som rider lägga mer tid på mig själv. Det är någonting jag tycker är jätteviktigt, ibland kan man glömma bort att träna ordentligt på sin egen sits och position. A och O är att vara följsam och att undvika att hamna i bakvikt, säger Jennifer.
  
Vill du läsa hela artikeln och ta del av Jennifers favoritövning? Är du prenumerant kan du läsa nummer 1 2019 i det digitala arkivet. Nedan finns annars ett prenumerationserbjudande där du får numret på köpet.

Få specialnumret på köpet!
Är du inte redan prenumerant på kunskapsmagasinet Hippson kan du just nu teckna en helårsprenumeration och få specialnumret på temat "Bäst på helheten", som innehåller Jennifer Bratts övning, på köpet. Denna tidning skickas omgående och din prenumeration startar sedan med Hippson nummer 2 2019 (i april).

För endast 495 kronor får du alltså hela sju nummer av kunskapsmagasinet Hippson, värde 693 kronor. Givetvis ingår även tillgång till det digitala arkivet med tidigare utgåvor i prenumerationen.

Teckna prenumeration – få specialnumret direkt
Köp enbart specialnumret (fraktfritt)
Läs specialnumret i det digitala arkivet