Kameraövervaka stallet – få notis i mobilen om något händer hästarna

Kameraövervakning, är det för alla? Självklart är det för alla – de krångliga restriktioner som tidigare fanns är numera förenklade. Som tur är, för vi läser var och varannan vecka om olika angrepp på djur och lösöre. Att installera systemet behöver dessutom inte vara krångligt. Det finns smidig hjälp att få!

De senaste 15 åren har Litus Larm AB varit franchisetagare till Verisure Securitas Direct. 

– Vi har ständigt fått frågan om vi kan hjälpa till utomhus i stall och hagar med övervakning, det har vi inte kunnat. Vi tog däremot till oss av önskemålen och driver idag företaget enbart mot de som efterfrågar övervakning kopplat till ägarens mobiltelefon. Detta koncept gör också att vi söker partners runt om i landet, för det är svårt att hinna åka överallt!


Räntefri månadsbetalning
Litus Larm har letat länge efter ett bra koncept och är idag nöjda med att presentera en betalningslösning räntefritt via Wasa Kredit. Från 300 kronor per månad (max 36 månader) är hästarna tryggade! Grundtanken är att ha det antal kameror som behövs för att täcka stallet och att sedan komplettera med solcellsdrivet i hagarna, där det är krångligt att dra strömsladdar.

– Finns inte wifi så löser vi det!

Det var ingen enkel start att leta i kameradjungeln efter bra produkter och pålitliga leverantörer.

– Dock har vi kommit helt rätt nu efter att ha testat och testat, säger Roger Strandh som är ägare till Litus, och som har cirka 30 års erfarenhet som elektriker. Så det är få saker han inte finner en lösning till.


Nu kan inte Bono pilla upp boxdörren utan att matte får en pingnotis. Foto: Fux Media

En nöjd kund är familjen Reuterwall på Tjörn, vars häst var på väg till foderförrådet men upptäcktes snabbt efter sitt lilla bus med dörren.
  

Skräddarsyr efter behov
Sofia Uddefors på Litus Larm har hållit på med häst i över 40 år, många känner henne nog från åren med Eggersmann GmbH och Biolight AB. 

– Vi vill ha lösningar som passar alla, alltså diskuteras behoven noga igenom och en skräddarsydd offert erbjuds, berättar hon.

Litus har valt att jobba med produkter som har en inspelningsbar funktion, detta för att kunden ska kunna gå tillbaka och titta om man märker något konstigt.

– Det går även att styra känsligheten så att man inte behöver få "ping" för varje katt som springer förbi. De mer avancerade systemen har även ansiktsigenkänning och så vidare, det finns ingen hejd på vad som går att göra, förklarar Roger Strandh.

Avslutningsvis, det är inte plättlätt att få sådant här att fungera. Därför säljer Litus Larm inklusive installation, garanti och support.
Känns rätt bra nu va?

Läs mer på Litus hemsida