Kingsland Earth är utvecklat med omsorg och tanke på djur, miljö och samhälle

Med passion för hållbar utveckling är vi stolta över att lansera Kingsland Earth-programmet. Alla material i kollektionen är noggrant utvalda utifrån hållbarhet, utan att kompromissa med Kingslands höga kvalitet. Kingsland Earth-kollektionen består av produkter tillverkade i antingen ekologiska eller återvunna material.

Skapa medvetenhet

“Kingsland tog för flera år sedan ställning för bra djurhållning och använder bara fuskpäls och dun som garanterat inte är plockat från levande djur. Lanseringen av Kingsland Earth-produkterna är ytterligare ett steg på vägen. Vi talar om ansvar, hållbarhet och att minska fotspåren på planeten", säger Marianne Kjærnli Fossum, Kingslands VD.
  
“Det har varit en lång process för att komma dit vi är i dag. Medvetenhet och hållbarhet är områden som har blivit allt viktigare i modeindustrin och som ett resultat av det ser vi att det är mycket lättare att använda ekologiska och återvunna material i dag än vad det var för bara några år sedan", förklarar Marianne Kjærnli Fossum och fortsätter:
"Vårt fokus ligger på att hitta rätt garn och tyger, och samtidigt hålla oss så nära 100 % ekologiskt eller återvunnet material som möjligt. Våra leverantörer är pålitliga och vi känner dem väl efter många års samarbete. Vi har gjort ett flertal besök hos leverantörerna och vet därför att de lever upp till de krav som vi ställer på produktionen av produkterna. Allt material som ingår i och runt Earth-produkterna, som till exempel blixtlås, foder, märkning och förpackningsmaterial, är återvunnet."
  
Medvetenheten om fördelarna med den här sortens material har ökat bland konsumenterna. När vi presenterade Earth-programmet för våra ambassadörer och ryttare reagerade samtliga med stor och positiv entusiasm.
"Den här nya kollektionen illustrerar varför jag är stolt över att vara en Kingsland-ambassadör. Jag älskar dunjackan och det känns mycket bra att kunna ha ryttarkläder som är hållbara och miljövänliga", säger Charlotte Dujardin, trefaldig OS-guldmedaljören i dressyr.
Som ett av de första företagen inom hästsporten som sätter det här överst på agendan, hoppas vi att fler kommer att följa efter oss.

Processen

Återvinningsprocessen, där kasserade produkter transformeras till något nytt, är imponerande. Resultatet blir bra kvalitet och hållbara material. Kingsland är ett av de första varumärkena i världen med att fodra ytterjackor med dun som är återvunnet från täcken och kuddar, något som återspeglar det genuina engagemanget från Kingsland. Tyget till en jacka är tillverkad av 11 återvunna plastflaskor. Lägg till det återvunna dragkedjor, tråd samt patches och du kommer inte bara se bra ut utan även må bra när du har jackan på dig.
  
Kingland Earth ekologiska kläder har en längre livslängd än konventionellt odlad bomull och är bättre för miljön. Djur och insekter gynnas av den ekologiska odlingen eftersom man inte använder några GMO-frön eller kemikalier. Att odla ekologisk bomull ger bättre odlingsjord i och med växelodling och kompostering. Det sparar även på vattenresurserna eftersom ekologiska odlingar använder regnvattnet på ett mer effektivt sätt.Do good, look good, feel good!
KL Commitment