Koppla upp hästen i molnet – spåra den med GPS-trackern Atto

MiniFinder är ledande inom utveckling av GPS-baserade produkter som används för att spåra människor, fordon, egendom och husdjur. För hästägare har företaget tagit fram en anpassad lösning – Atto kopplar upp hästen i molnet, samlar in varje steg du och din häst tar och ger er trygghet när ni är ute i terrängen.

I den här artikeln kommer vi att presentera Atto, en GPS-Tracker för hästar. Atto innehåller flera multifunktioner som realtidsspårning, alarm och datahistorik. När du kopplar upp din häst med Atto blir ridningen både tryggare och roligare.

Attos funktioner
Fäst Atto runt hästens hals och du har nya möjligheter som hästägare. Grundkärnan i Atto är realtidspositionering. I den digitala plattformen MiniFinder® GO kan du se var din häst befinner sig samt vart den tidigare har gått.
Förutom att i realtid följa hästen kan du i appen avgränsa trygghetszoner och erhålla larm till din mobil ifall hästen rör sig utanför ett fördefinierat område. Det ger en trygghet till föräldrar med unga ryttare i familjen. Du får även snabbt reda på om hästen har rymt, samt möjligheten att hämta hem hästen i tryggt förvar. Andra fördelar med Atto:

·      Vattentät (IP67)

·      Lång batteritid 

·      Inbyggt hastighetslarm  

·      Stöldskyddsfunktion

·      Datahistorik

"När vi utvecklade Atto ville vi lösa två problem – skapa en helt vattentät produkt som kan användas av olika djur, samt en lösning som inte kompromissar med prestandan", säger Dean Maros, VD och grundare av MiniFinder.

Förutom att Atto är vattentät är den en av marknadens minsta GPS-spårare med längst batteritid. När batterinivån i Atto understiger 20 % skickas ett larm ut från enheten. Om ryttaren fortsätter att närma sig ett område där GPS-signalen tilltar skickas återigen en varning. På så sätt kan stallkamrater och familjemedlemmar som fått tillgång till appen hålla koll på ryttaren och hästen på distans. En utmärkt lösning för föräldrar som vill låta unga ryttare rida på egen hand.

"MiniFinder står för hög kvalitet och senaste GPS-teknik i litet format. Trots liten storlek skall våra produkter klara de tuffaste förutsättningar. Som användare skall du aldrig behöva oroa dig för om våra produkter fungerar när du befinner dig ute med hästen. En annan fördel med våra produkter är att de även kan användas som stöldskydd."Stöldskydda sadelutrustningen
Stöld av sadelutrustning ökar. Beroende på varumärke kostar utrustningen mellan 5 000 och 40 000 kronor. En hemförsäkring kan täcka skadan, men medför en kostnad i självrisk. Dock återbetalas inte tiden som ägaren förlorar på att måttbeställa en ny sadel.

MiniFinder Atto kan integreras i sadeln som ett stöldskydd. Om du har fördefinierat en trygghetszon i APP:en kommer du att erhålla ett larm så fort utrustningen lämnat det avgränsade området. Realtidspositioneringen gör att ni kan följa stöldgodset på vägen. Om du befinner dig utomlands när stölden sker, underlättar det även om ni valt att använda MiniFinder GO-appen. Familjemedlemmar kan då upptäcka ovanlig aktivitet och larma.

"Vi vill förändra hästägarnas vardag. Att föräldern till en ung ryttare kan låta sitt barn rida på egen hand, att kunna stöldskydda sin utrustning, till att använda Attos ridhistorik för statistik. I slutändan vill vi skapa en upplevelse som förutom ökad trygghet även gör livet som hästägare roligare."

För mer information om bolagets produkter, se Minifinder.se