Ljudeffekterna skapade en annorlunda salufilm: "Gjord med glimten i ögat"

Ett klipp som fått spridning i sociala medier är på fölet Concorde. Han visar upp sig till oväntade ljudeffekter. Här berättar hästägaren mer om tanken bakom klippet.

– Han är ett av de finaste fölen vi fött upp, men i år har vi inte fått något napp på köpare, berättar Annelie Eriksson som äger hästen.
Filmklippet kommer ursprungligen från fölselekteringen till Elitfölauktionen. Hästägarna kan köpa filmen i efterhand.
– Jag blev så klart ledsen över att han inte fick vara med på årets auktion och bad om feedback för framtiden. Det fanns inget att klaga på mer än att han inte var tillräckligt kommersiell enligt selekteringsteamet, säger hon.

Försökt sprida ordet
Efter en andraplats på årets fölvisning och missad plats till auktionen började Annelie fundera på hur hon skulle få ut sitt föl.
- Jag har mejlat kontakter, lagt ut annonser och försökt sprida att han är till salu. Sedan insåg vi hemma att det kanske är meningen att han inte ska bli såld. Han kanske ska bo kvar och få utvecklas hos oss.
I och med den insikten och platsbokning på lösdrift med jämnåriga hingstar till årsskiftet beslutade hon sig för att ha lite roligt.
– De flesta salufilmer är så seriösa och flashiga. Jag ville helt enkelt få folk att skratta lite. Ett kyckling-ljud tar inte från honom att han är väldigt fin.
Har du fått några samtal?
– Haha, nej inte ännu men några mejl. Så det är ju roligt!

Till annonsen på Hippson Market