Lyckad affär med "Albin" efter annons på Hippson Market

När Christina Stendahl skulle sälja en av sina hästar var det via annons på Hippson Market. Annonsen blev populär och Albin blev snabbt en mest visade hästannonserna. Vi ringde upp Christina och pratade om försäljningen och hennes intryck av Hippson Market.

Hej Christina, grattis till försäljningen! Berätta lite om hästen du sålt?
– Albin, eller Te Amo som han egentligen heter, är en svenskfödd valack efter Ludwigs Champion. Han är en väldig trevlig individ som rör sig bra och hoppar fint, även om han ibland är lite feg. Han är sju år och jag har ägt honom sedan han var fem. Han har tävlat upp till en meter och jag sålde honom då jag har för många hästar.

Vart blev han såld?
– Det var Löddeköpinge Ridklubb som köpte honom. Många ringde på honom, men de var de första som kom för att provrida honom och nu är det där han bor.

Så du sålde till en ridskola? Många skriver i sin annons att de inte vill sälja till ridskola. Varför tror du att det är så?
– Jag tror det är en gammal fördom som ligger kvar sedan långt tillbaka som jag i dag inte kan förstå. Dagens ridskolor har en helt annan standard än för tjugo år sedan. Är det något stall som har ögonen på sig är det just ridskoleverksamheterna. De måste sköta om sina hästar annars är risken hög att de får tidningarna på sig. Där tas hästarna om hand om av utbildad personal och de får jobba regelbundet. Med tanke på Albins patellaupphakning mår han som bäst av mycket rörelse och regelbundet arbete. Sen är han också en väldigt social häst som älskar både människor och hästar så jag tror att han kommer passa perfekt in i verksamheten. Han rör sig trevligt, men inte för mycket och är välutbildad. Eleverna på dagens ridskolor ställer högre krav på hästarnas ridbarhet vilket medför att de måste ha mer välutbildade hästar än förr i tiden. Det känns verkligen jättebra att ha sålt honom till Löddeköpinge Ridklubb, det kunde inte blivit bättre.

Hur länge låg han ute på annons?
– I drygt två veckor så det gick fort vilket är skönt. När man väl bestämt sig för att sälja är det en befrielse när man får till en snabb och problemfri försäljning.  

Som en sista fråga är vi nyfikna. Vad tycker du om Hippson Market?
– En riktigt bra sajt! Och med tanke på att jag klarade av att lägga upp en annons är den väldigt användarvänlig och jag tycker att annonserna blir snygga. Sen är ju era sociala medier en fantastisk chans för oss med vanliga hästar att få större synlighet.  

Till Hippson Market