Materialet som hyllas av toppryttarna

Incrediwear Equine är snackisen som ökar blodcirkulationen, agerar som kylbandage när den är blöt och förhindrar inflammationer och svullnader. Materialet som finns i flera varianter för häst har fått strålande recensioner av några av världens bästa ryttare och atleter. Nu har Ridersport tagit in Incrediwears produkter via Trolle Company och gjort dem tillgängliga för svenska ryttare!

När amerikanske Jackson Corley trillade av sin Mountain Bike så illa att han riskerade att bli förlamad för livet insåg han att han behövde en lösning som skulle hjälpa honom bli av med inflammationer och smärta. Studier och efterforskningar ledde så småningom fram till att han uppfann materialet som idag kallas Incrediwear. Ett material som innehåller germanium och kol.
- Det är just själva materialet som är det unika i Incrediwears produkter. Det behövs inget tryck utan det är negativa joner i materialet som arbetar, säger Linnea Williamsson som arbetar på Ridersport.

Naturlig läkeprocess startas
Slogan för Incrediwear Equine är "testad av människor, godkänd av hästar". Faktum är att det gjorts studier på hästar som visar på förbättrat blodflödet efter mindre än 20 minuters användning. Det som händer är att materialet aktiveras när det kommer i kontakt med kroppsvärme och släpper ifrån sig negativa joner. De negativa jonerna aktiverar molekylära vibrationer vilket inte bara ökar blodcirkulationen utan även lymfflödet. Detta leder till att mer syre och näring tas till det specifika området där materialet ligger an och då rensas biprodukter ut och kroppens naturliga läkningsprocess skyndar på.
– Detta förhindrar svullnader och inflammationer. När materialet är blött så blir det dessutom en kylande effekt som varar i upp till en timme, säger Linnea Williamsson.

Bra även för människors återhämtning
I dagsläget finns Incrediwears produkter som en form av socka som sätts över kotan, som ridlindor, en variant som kan sättas över hasen samt paddar.
– Utvecklingen och användningsområdena ökar hela tiden, berättar Linnea Williamsson.
För ryttare finns bland annat Indrediwear för händerna, som en form av handske, knän, ben och armbågar. En som testat produkterna på både sig själv och på sina hästar är Cathrine Dufour.
– Incrediwears material förbättrar välbefinnandet för mina hästar. Även efter tuffa träningspass och tävlingar ser deras ben perfekta ut när de använt Incrediwear Equine. Jag har även känt effekten själv. Jag har precis börjat träna inför ett halv-maraton och Incrediwear hjälper mig verkligen med återhämtningen och stöttar under löpningen, säger den danska OS-ryttaren.

Incrediwears produkter finns redan på den svenska marknaden