Minska din och din hästs klimatpåverkan – återbruka prylar via Hippson Market

Hippsons nya nummer är en specialutgåva med fokus på klimat och miljö. Ett sätt att minska hästhållningens klimatpåverkan är att köpa begagnat. Så från tisdag (18/2), när tidningen börjar säljas i butik, slår vi ett extra slag för återbruk. Fram till den 25/2 kommer vi att lyfta fram begagnad utrustning från Hippson Market här på Hippson.

När vi arbetade med vårt specialnummer om klimat och miljö genomförde vi en webbundersökning. I den svarade nästan 4 000 personer bland annat på frågan "Hur ofta köper du begagnade produkter till din häst?". Hela 35 procent svarade att de aldrig eller mycket sällan gjorde det. Detta förvånade oss lite – det finns ju mängder av bra utrustning som kan nyttjas i många år till, men som ligger oanvänd. Det vill vi ändra på genom att sätta fokus på återbruk. 
  
Fram till den 25/2 kommer annonser som läggs in i någon av underkategorierna till "Utrustning" på Hippson Market att lyftas fram på Hippson.se och i våra sociala mediakanaler. Så har du en sadel, ett täcke, ett par ridstövlar, ett bett eller kanske en kavaj som du inte längre använder är det ett utmärkt läge att utnyttja den extra synlighet detta kommer att ge – genom att själv lägga in en annons.
Givetvis är det som vanligt helt gratis att annonsera på Hippson Market. Att lägga in en annons är jätteenkelt och fungerar lika bra från mobilen som från en dator.
  
På Hippson Market är alla annonser granskade av Hippsons personal innan de publiceras. Många av säljarna (och köparna) väljer även att verifiera sig med BankID, vilket gör att man kan känna sig säker på att den man kommunicerar med "är en riktig person". Genom att kommunicera via den inbyggda meddelandefunktionen väljer du själv när du känner dig så trygg med motparten att du vill lämna ut dina kontaktuppgifter.

ÅTERBRUKSVECKA PÅ HIPPSON!
Hitta utrustning på Hippson Market

Ovan visas de tio senaste annonserna inom kategorin:
"Utrustning".
All utrustning hittar du HÄR

Har du egen utrustning att sälja?
Det jätteenkelt att lägga upp annonser på Hippson Market, oavsett om du använder en mobil eller dator. Som säljare bestämmer du själv när du vill lämna ut dina kontaktuppgifter och många av användarna är verifierade med BankID, vilket ger en extra trygghet.
Publicerar du en annons under kategorin "Utrustning" visas den under återbruksveckan även på Hippson.se. Vill du ha hjälp med att komma med kan du kontakta: info@hippsonmarket.se

Under återbruksveckan: Prenumerera för halva priset!
Under hela återbruksveckan på Hippson kan du dessutom blir prenumerant för halva priset. För endast 247 kronor får du de kommande sex utgåvorna av tidningen. I samband med köpet har du även möjlighet att köpa till någon av våra böcker med bra rabatter. Är du redan prenumerant köper du givetvis böckerna med samma rabatt. 

Bli prenumerant för halva priset!

OBS!
Vill du att vi skickar specialnumret om klimat och miljö behöver du köpa till det i samband med beställningen. Även det till halva priset, så klart.