Ny Hippson-sajt för prenumeranter!

Nu lanserar vi en helt ny sajt med massor av kunskap och inspiration. Innehållet kommer från vårt gedigna kunskapsmagasin – det har aldrig tidigare varit möjligt att läsa dessa artiklar på webben på det här sättet.

100 inspirerande artiklar redan nu
Redan nu finns det över 100 artiklar från senaste årets utgivning av kunskapsmagasinet Hippson på sajten. Artiklarna är webbanpassade för skärmläsning och givetvis fungerar de lika bra på datorn som i mobiltelefonen. Det handlar om allt från våra fylliga personporträtt till specialistråd och så klart massor av ridövningar. Vi fyller på med nytt innehåll hela tiden.

Ta mig till magasin-sajten nu!

Redan prenumerant?
Alla som får hem tidningen i brevlådan i dag har redan nu tillgång till den nya sajten. Det är bara att logga in och börja gräva bland guldkornen. Du använder samma inloggning som du har gjort tidigare på Hippson.se. Har du inte aktiverat din digitala prenumeration så guidar sajten dig igenom hur du gör det. Annars kan du så klart alltid höra av dig till info@hippson.se så hjälper vi dig.

Förmåner för dig som prenumerant
Förutom tillgång till allt på den nya sajten kommer prenumeranter, från och med nu, även att få köpa våra övningsböcker helt fraktfritt – samt ta del av samtliga våra ridövningar här på Hippson.se, samt arkivet med expertsvar. Vi planerar även för fler förmåner framöver.

Bli digital prenumerant
I samband med att vi lanserar den nya tjänsten finns det nu även möjlighet att bli digital prenumerant. För bara 39 kronor i månaden får du tillgång till samma innehåll och förmåner som dagens tidningsprenumeranter. Vi har ingen bindningstid på digitala prenumerationer, så du tjänar in den första månaden bara genom att beställa en bok. Enda skillnaden jämfört med dagens prenumeration är att du som digital prenumerant inte får tidningen hem i brevlådan. Men väljer du att förbetala för en årsprenumeration handlar det om två (!) kronor extra i månaden för att även få tidningen hem på papper.

Dela med dig av det goda
Är du prenumerant kan du dela med dig av innehållet på den nya sajten till vänner och bekanta som inte har tillgång. Det är jättelätt. Kan du din väns e-postadress så behöver du bara fyll i den. Vill du dela artikeln på något annat kan du enkelt skapa en delningslänk. Den kan du sedan skicka vidare på SMS, Messenger eller liknande. Mottagaren har sedan en vecka på sig att läsa artikeln – utan att betala någonting!


Klicka på den här symbolen i artikeln du vill "ge bort" till en vän.

Några favoritartiklar från nya sajten:

»Hästen deltar för att vi vill – inte för att den har valt«

Kajsa Boström, B-tränare i dressyr och husbloggare på Hippson.se, skrev en mycket omtalad och populär krönika i nummer 3 2019 – om bogar på rymmen och tappade bakdelar. Vanskliga riduttryck som får konsekvenser för hästarna.

Krönika: Hästen är precis som vanligt oskyldig till omaket


Matilda överlevde mardrömmen

En vanlig söndag i september förvandlas till en vaken mardröm när en lastbil kör in i Matilda Petterssons hästbuss. Kaos råder på platsen, tre hästar mister livet och olyckan kommer att sätta djupa spår. En stark berättelse från 2019 års sommarnummer.

"Jag spelar upp olyckan i huvudet"


Kyra Kyrklund – i hästarnas tjänst

Toppryttare, mentor, tränare och »politiker«. Kyra Kyrklunds gärning inom ridsporten är mångfacetterad men målet enhetligt. Att få hästarna att jobba med glädje – genom att sprida kunskap till ryttare på alla nivåer. Ett av våra favoritporträtt som publicerades i 2019 års julnummer.

Kyras mål: Att sprida kunskap till ryttare på alla nivåer


Guide genom bettdjungeln

Veterinär Elisabeth Mandorfs specialområde är hästens munhåla, bettinpassning och ridbarhetsproblem kopplade till betsling. I en artikel från Hippson nummer 3 2019 ger hon handfasta råd till hästägare.

"Hästens mun har ingen naturlig plats för ett bett"


Bomkorridorer som stärker

Rakriktning och balans är Nina Liljas ledord som tränare och ryttare. Hennes favoritövningar består av bomkorridorer i olika konstellationer – de bygger styrka och ger omväxling. I Hippson 5/2019 kunde du ta del av dem på papper, nu finns de även på nätet.

"Dressyrryttare är generellt sämre än hoppryttare på att hitta vägen"


Varför äter vi inte mer hästkött?

Landets hästorganisationer vill se en ökad hästslakt och konsumtion av inhemskt hästkött i Sverige. Men för att nå dit behöver man slå hål på de många myter och fördomar som finns kring hästen som livsmedelsdjur. Artikeln publicerades i Hippson 6/2019.

"Hästkött bör marknadsföras som en utmärkt råvara"


Så blev Pether Markne bäst på helheten

Redan som 17-åring började Pether Markne hålla träningar. I dag är han 56 år och rädslan för att stagnera driver honom fortfarande. I vårt porträtt från januari 2019 får du ta del av Pethers helhetssystem.

"Jag kanske kunde rida en häst, men jag visste inte vad jag gjorde och varför"


Banhoppning är kommunikation

Lisen Bratt Fredricson menar att många ryttare saknar den finstämda kommunikationen med hästen. Först när du har känselspröten ute kan du bli riktigt skicklig i (hopp-)sadeln. Ta del av hennes konkreta tips från förra årets sista nummer.

"Utmana dig själv att inte ha så mycket kontroll i banhoppningen"