Ny träningsbok – Träna hästen i naturen

Nu lanserar vi ytterligare en övningsbok – Träna hästen i naturen. Som vanligt är det fokus på konkreta tips och råd, denna gång för träning i skog och mark.

Är du prenumeranter på kunskapsmagasinet Hippson får du rabatt när du köper boken. Givetvis kan du enkelt bli prenumerant och då ha möjlighet att beställa till samma rabatterade pris.

Bli prenumerant här


Träna hästen i naturen

Förbättra flås, teknik och bjudning – i skog och mark

VARDAGSINSPIRATION. Ledstjärnan i Hippsons bokutgivning är att leverera inspiration i vardagen, till ambitiösa ryttare och hästägare. Genom "Träna hästen i naturen" kompletteras våra tidigare ridövningsböcker med konkreta tips och råd kring träning i skog och mark.

Köp fraktfritt här
(Du måste vara inloggad och ha en aktiv prenumeration för att kunna beställa till det rabatterade priset.)

Med denna bok vill vi inspirera till ridning i naturen, men även sprida kunskap om hästars fysiologi och hur kondition och koordination ökar hållbarheten. Därför har vi samlat faktaartiklar i ämnet som har publicerats i kunskapsmagasinet Hippson under årens lopp – samtliga råd kommer givetvis från kunniga och respekterade ryttare, forskare och veterinärer.

Köp fraktfritt här

Fält och skogar är utmärkta som tredimensionella ridbanor. Du kan nyttja naturens skiftningar till att få hästen att lyfta på benen och att böja sig i kroppen, som bonus får den fin framåtbjudning. Och konditionsträning är i stort sett omöjlig att utföra inom staket och ridhusväggar, där behöver du kunna lägga upp tempot. Boken är därför full av konkreta övningar för träning ute i naturen.

Köp fraktfritt här

Träna hästen i naturen är uppdelad i fem avdelningar: FysiologiSäkerhetDressyr & MarkarbeteKondition & Intervaller samt Uthållighet.

Medverkande experter i boken:

Köp fraktfritt här