Nu har Amerigo nya och innovativa paneler

Utformningen av varje Amerigo-modell tar sin början i en utvärdering av vilka behov som behöver tillfredsställas, för att ge både ryttare och häst optimala förutsättningar för att kunna prestera sitt allra yttersta.

Varje häst har sin egen rygglinje som sadeln måste spegla exakt för att ryttaren ska kunna sitta i balans och arbeta i harmoni med hästen. Det här är den absoluta filosofin bakom Amerigo och det vetenskapliga koncept som inspirerar alla sadeltillverkare och som även sträcker sig till valet av paneler.


Peter Menet, Amerigos sadeldesigner.
  
Amerigo har nyligen introducerat det innovativa MPS-systemet (Multifunctional Panel System) för alla sina sadelmodeller; en unik mix av syntetiska fibrer som reagerar på värme för att skapa en perfekt passform. Panelerna kan tillverkas med olika volym för att passa varje enskild häst. Varje panel tillverkas individuellt och det kräver stor skicklighet för att säkerställa att två exakt likadana paneler tillverkas.
Ett sådant panelsystem erbjuder många fördelar när det gäller passformen för hästen. Avsaknaden av kanter och stygn mot hästens rygg och paneler som är rundade utåt, från hästens rygg, och blir plattare och bredare när de används skapar en väldigt exakt och individuell passform. Även när samma sadel används till flera hästar.

 

"Amerigo står redan för kvalitet och exakt passform, men vi jobbar ständigt med att förbättra varje aspekt. De nya MPS-panelerna är en del av det kontinuerliga arbetet med att förbättra våra sadlar och är av stort värde då de representerar ett stort framsteg i sadelteknologin. Det revolutionerande nya fibermaterialet omdefinierar kontakten mellan häst och ryttare", säger Peter Menet, Amerigos sadeldesigner.

 

Alla Amerigos sadlar tillverkas på beställning för hand i Italien av en kombination av italienskt och franskt läder. Det speciellt utvalda lädret i kombination med det noggranna och skickliga hantverket garanterar att varje Amerigo-sadel blir ett sant och veritabelt "Made in Italy"-mästerverk.

Besök Amerigos hemsida