Ordning och reda i transporten är A och O

Sadelkammare i hästtransporten eller inte? Gillar du ordning och reda så är svaret självklart. Hästtransportföretaget Cheval Liberté har dessutom specialdesignade sadelkammare beroende på vilken gren du ägnar dig åt.

Westernryttare har stora sadlar som tar mycket plats medan fälttävlansryttare ofta har två olika sadlar och specialutrustning till de tre grenarna.  Att olika ryttare har olika behov är något som hästtransporttillverkaren Cheval Liberté tagit fasta på när de utvecklat sina sadelkammare.
– Många ryttare har med sig två hästar i sin transport när de ska ut och tävla, då får man inte med sig ett externt sadelskåp. Visst är det ett alternativ att ha sin utrustning i bilen men om man är rädd om bilen så är det kanske något man vill undvika, säger Raphael Ruffinoni som arbetar på Cheval Liberté.

Finns i alla modeller
Cheval Liberté har sadelkammare från de mindre hästtransportmodellerna som Gold till de riktigt stora som till exempel Multi Max. Sadelkamrarna finns i storlek "Small" till "Extra Large".
– I de allra största modellerna kan du som ryttare byta om i sadelkammare. De är tillverkade för högsta komfort, berättar Raphael Ruffinoni.

Inte bara för tävlingsryttaren
Långt ifrån alla ryttare tävlar och hos Cheval Liberté har man märkt att även ryttare som ger sig ut i naturen för att rida och campa har haft användning av extra utrymme i sadelkammaren.
– Vi har kunder som inte är tävlingsryttare men har med sig sina hästar när de ska ut och resa och kanske rida långturer. Då har de fått plats med campingutrustning och till och med grillen i sadelkammaren, berättar  Raphael Ruffinoni.

Viktigt med säkerheten
Det franska företaget Cheval Liberté har tillverkat produkter för hästsport i över 20 år. I sortimentet har man så väl hästtransporter som stall och utrustning. Det tekniska utvecklingcentret ligger i Lignéville, Frankrikes östra del. Här sitter företagets ingenjörer och utvecklar konstruktioner, robusthet och material. Transporterna är ett resultat av flera års utveckling och research vilket gjort att man har ett unikt monteringssätt som ger transporten en låg tyngdpunkt och därmed god väghållning för ekipaget.
– Säkerheten är A och O, allting annat kan vi skräddarsy för dig som ska köpa en ny transport, säger Raphael Ruffinoni.