Patrik Kittel tänker hjälpa dig till svår klass: "Viktigt att våga låta sig inspireras"

Dressyrfolket har vallfärdat till både ettan och tvåan. Nu går Patrik Kittel Dressage Tour (här hittar du biljetter) in på sin tredje säsong och det handlar om S:t Georges upp till Intermediaire I. En nivå DU kan nå – vilket landslagsstjärnan tänker övertyga dig om på årets clinics.

Hej Patrik! Din dressyrturné har gjort succé och tusentals människor har besökt dina clinics från norr till söder. Varför ska de komma tillbaka en tredje gång?
– För att få inspiration till att våga pröva! Den som har besökt de första säsongerna kommer att se den röda tråden. Vi har lagt grunden och då kommer nästa steg naturligt. Det blir dessutom en kort repetition av grunderna från tidigare säsonger och självklart blir det många fina hästar och duktiga ryttare att titta på och inspireras av.
  
Du hävdar fortfarande att alla kan rida Grand Prix?
– Absolut! Det är bara vi själva som sätter begränsningarna. Oavsett vilken nivå du är på vill jag ge alla en stor portion motivation till att våga pröva. Man kan rida lite byten och så vidare hemma även om man "bara" tävlar på Lätt A-nivå. Det är viktigt att våga låta sig inspireras. Och vet du, det är bättre att pröva och misslyckas än att inte testa alls.
  
Det ryktas att vi får se dig till häst under denna tredje säsong?
– Ja, det stämmer. Clinicen avslutas med att jag sitter upp och visar dels de svåra rörelserna, dels en del tips från säsong ett och två. I Helsingborg i januari får jag till exempel låna Fame av Sofie Lexner. En jättefin häst på väg mot Grand Prix.
(Fame, född 2010, och Sofie Lexner kom nyligen tvåa i Dressage Power Future Stars i Friends arena. De har placeringar upp till och med Intermediaire I, reds anm.)
  
Patrik Kittel Dressage Tour är ett samarbete mellan Svenska Ridsportförbundet och Saab. Vi fick nyligen veta att ditt samarbete med Saab förlängs ända till 2024, vad innebär det i praktiken?
– Dressagetouren fortsätter 2020 enligt plan med Grand Prix-nivå under säsong fyra. Exakt vad som händer under de följande fyra åren är inte helt och hållet klart – men vi ska definitivt spänna bågen ytterligare, vara kreativa och överraska publiken återigen.
– Tillsammans kommer vi fortsätta att bidra på ett innovativt sätt till svensk dressyr och stötta unga ryttare ute i landet.

Hitta din närmaste clinic
Patrik Kittel Dressage Tour säsong tre besöker följande platser:
12 januari – Helsingborg
2 februari – Göteborg
10 februari – Stockholm
2 mars – Linköping

Här hittar du biljetter