Planera din träning – app för fler friska och hållbara hästar

Med en gemensam vision att verka för hållbar, långsiktig träning lanseras nu ett samarbete mellan Agria och Equilab. Genom att kombinera Agrias kunskap om hållbar träning och Equilabs möjlighet att under träningen mäta hästens rörelser är förhoppningen att främja planerad träning – med fokus på hållbarhet.

Målet är att lyfta fram vikten av varierad och planerad träning, för fler friska och hållbara hästar. Agria har tillsammans med sina profilryttare tagit fram ridövningar, information samt tips och råd. Genom appen Equilab får ryttarna tillgång till Agrias kunskapsbank och kan applicera kunskapen i sin vardagliga träning, baserat på sitt eget träningsmönster.
 
Vi vill öka medvetenhet om vad man gör när man tränar och ge alla ryttare ett bra verktyg för att fler ska se nyttan med att planera sin träning. Det är viktiga bitar som förhoppningsvis bidrar till färre hältor och på sikt ger fler friska, hållbara hästar, säger Agnes Fabricius, vd på Agria Djurförsäkring. 
 
Innehållet i appen Equilab kommer nu regelbundet att uppdateras med nya övningar med hjälp av Jens Fredricson samt Kati Ojala, hoppinstruktör på Ridskolan Strömsholm. Samt dressyrövningar av bland andra Grand Prix-ryttaren Gunilla Byström. Därtill kommer inspirationsfilmer, Agrias coachingmall och massor av inspiration att samlas i appen. Syftet är ett kontinuerligt, gemensamt arbete som strävar efter att sprida kunskap om friska och hållbara hästar.
  
Målet med Equilab är att förse ryttare med insikter och kunskap baserad på deras egen hästs träning. Denna information möjliggör såväl utveckling som hållbar träning på ett unikt sätt. Vi är oerhört glada för att gå ihop med Agria i ett projekt som genomsyras av våra gemensamma visioner, säger Adam Torkelsson, vd på Equilab.
 
Använder du eller har du redan laddat ned Equilab? Grattis, då behöver du inte göra något. Det nya innehållet uppdateras automatiskt och finns redan nu i din telefon.

Här kan du ladda ner Equilab-appen