Rätt foder viktig del i målet mot Grand Prix

Sophia Backlund-Malakouti och det nioåriga stoet Pippi ska till Grand Prix. Målmedveten träning och tålamod är en del av vägen dit, liksom rätt foder och balans i vardagen.

Sophia har haft Pippi i två år. Just nu tävlar de dressyr på Msv A-nivå. Sophia har haft många hästar tidigare och ridit Intermedière, men med Pippi vill hon nå Grand Prix-nivå.
– Jag har jobbat med hästar och utbildat dem i många år, och gör fortfarande en del sådana uppdrag fast i mindre skala, berättar hon.
Till vardags arbetar annars Sophia som jurist.


Foto: Taru Arola

God återhämtning krävs
Tack vare sin långa erfarenhet av hästars jobb och utbildning och fysik i relation till både inlärning och träning vet Sophia att rätt foder är A och O för att nå sina mål på hög nivå. Det tycker hon att hon får tack vare Feedex foderserie Speedex. Deras samarbete går långt tillbaka i tiden, så hon vet vad hon talar om.
– Jag har haft fyra hästar tidigare som har ätit fodertillskott från Speedex, berättar hon.
– Generellt sett kan man säga att det inte krävs några större mängder men att hästarna äter det med mycket god aptit. Päls och hull är alltid i bästa konditionen och jag tycker även de presterar bra vid träning och återhämtar sig väl, berättar hon.Men hur fodrar du Pippi då, som väl måste ligga i hårdträning?
– Jo, det gör hon ju. Pippi äter Speedex Future och Speedex Mineral som bas men får även Speedex Royal för att få lite extra energi. 
Speedex Mash är ännu ett tillskott som Sophia tar till då och då.
– Ja, det är en enorm trygghet för mig att det finns. Pippi har alltid druckit väldigt dåligt när vi varit på resa men när jag började ge henne mashen med mycket vatten drack hon upp allt! Det måste vara väldigt smakfullt.
– För mig blir det ju en trygghet att hon får i sig vatten så det räcker, och dessutom kan jag addera elektrolyter efter träningspass som hjälper henne till ännu bättre återhämtning.
Sophia har noterat att pälsen är väldigt fint skick när hon använder fodret från Speedex. 
– Det bästa med fodertillskotten från Speedex är att hästarna har fin, glänsande päls och att återhämtningen fungerar så bra. Jag skulle aldrig byta mot en annan sorts foder, jag är så nöjd!, säger Sophia.


Foto: Heidi Järvi

Fodret är noggrant framtaget
Johanna Sundqvist är vd på Feedex och håller med Sophia om att rätt foder är en viktig del i vägen mot ett högt uppsatt mål.
– Vi tror att hästar får ett bättre immunförsvar och en bättre allmänhälsa av ett bra foder, säger hon.
Speedex har i framställandet använt sig av Alltechs foderteknologier för hästens foderutnyttjande och välmående. På Speedex hemsida kan du läsa mer om detta.

Speedex söker samarbetspartners
Vi söker dig som brinner för hästens välmående och högklassig utfodring. Vill du vara med och bygga upp Speedex på den svenska marknaden? Allt från testning, marknadsföring till försäljning.
Är du intresserad? Kontakta vd Johanna Sundqvist på johanna.sundqvist@feedex.fi eller +358503456391 eller ta kontakt via hemsidan. Välkommen med din intresseanmälan!